Kábítószerrel üzletelt 3 férfi és egy nő Siófok környékén. Nem csak terjesztették a drogot, hanem ebben másokat is segítettek. Súlyos börtön várhat rájuk.

Nem volt jogsija, ezért kellett segítség

A 28 éves I. rendű vádlott – aki maga is rendszeres kábítószer-fogyasztó volt – 2019 nyara óta kábítószerkereskedésből élt. Mivel nem volt jogosítványa, ezért az üzletbe bevonta bizalmasát, a 24 éves II. rendű vádlottat is, aki drogfogyasztásának részbeni finanszírozása fejében vállalta, hogy barátját beszerző körútjaira fuvarozza, de a potenciális vásárlók toborzásában és az értékesítés szervezésében is közreműködött.

Tablettákat vettek és ezt adták tovább

A fiatal vádlottak havi rendszerességgel több alkalommal is útra keltek és nem beazonosítható személyektől I. rendű vádlott tovább értékesítési céllal MDMA tartalmú extasy tablettákat, metanfetamin tartalmú speed tablettákat, marihuánát és kokaint szerzett be.

Jól ment a bolt

A vevőkör folyamatos bővülése miatt az I. rendű vádlott új beszerzési forrásokat keresett, így került kapcsolatba a III. és IV. rendű vádlottakkal. Friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Egy kis statisztika

MTI-táblázat

Tavaly augusztusban kapták el őket

A három, letartóztatásban lévő férfin végül összehangolt akció során ütöttek rajta a rendőrök 2020 augusztusában Siófokon az autóban elrejtett illegális szereket az akció során a nyomozó hatóság tagjai megtalálták és lefoglalták.

Sok év börtönt kaphatnak

A letartóztatásban lévők még beismerés esetén is 9 év, 7 év, valamint 5 év fegyházbüntetést kaphat – legalábbis az ügyészség ezt indítványozta. A szabadlábon lévő IV. rendű vádlott nővel szemben felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.

12 év börtön kábítószerért

A Szegedi Ítélőtábla tízről 12 évre súlyosította egy Békés megyei drogdíler börtönbüntetését. A többszörösen büntetett előéletű, középkorú gyomaendrődi férfi mintegy két éven keresztül, rendszeres haszonszerzésre törekedve különböző kábítószereket szerzett be és értékesített több embernek Békés megyében.

Indiaikender Hódmezővásárhelyen

Újabb száz tő fölötti indiaikender-ültetvényt számolt föl a rendőrség Hódmezővásárhelyen. A nyomozók az ingatlanban mintegy 120 tő kendernövényt találtak, amelyet lefoglaltak. A rendőrök eljutottak egy 32 éves helybeli férfihez és 25 éves társához, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók. A rendőrök július 8-án számoltak föl egy 350 töves indiaikender-ültetvényt egy hódmezővásárhelyi tanyán. Ennek az ügynek politikai vonatkozásai is vannak.