Elfogtak egy lengyel embercsempészt, aki 36 szír férfit szállított kisteherautóján szombaton éjjel az M7 autópályán. Orbán Viktor is megszólalt migránsügyben.

A Balaton felé haladtak

A police.hu tájékoztatása szerint a rendőrök az autópálya Balaton felé vezető oldalán, Tárnok magasságában állították meg a magyar rendszámú kisteherautót, amit egy lengyel férfi vezetett.

Szíreknek mondták magukat

A kocsi ponyvával fedett platóján 36 férfit találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, és jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Elfogták őket

A járművezetőt és az illegális migránsokat a rendőrök elfogták, előállításukat és elszámoltatásukat megkezdték.

Videó is készült az elfogásról

A 8-as úton is szíreket találtak

2020. december 5-én, 1 óra 3 perckor a 8-as számú főúton, Várpalota határában állítottak meg egy magyar rendszámú autót, amit egy 31 éves szír férfi vezetett. A járműben – ami Ausztria felé haladt – a sofőrön kívül két férfi utazott, ők jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A pakisztáni vonal

A járművezetőt egy 31 éves pakisztáni társa is segítette egy másik autóval, őt nem sokkal korábban, 0 óra 40 perckor a székesfehérvári járőrök fogták el Székesfehérvár közelében.

Délen is volt egy hasonló nagy csoport

Két napja 33 határsértőből álló csoportot tartóztattak fel a rendőrök Szeged közelében – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Már Szegeden voltak

Deák Sándor közölte, a csoportot a Tiszától keletre, a város külterületén állították meg a rendőrök. A határsértők valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat. A rendőrök az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A miniszterelnök intelmei

Az EU 34 millió migránsnak akar lakást, szociális segélyt, állampolgárságot, szavazati jogot adni, ami „maga a Soros-terv” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.

A baloldalt okolja

„Ha 34 millió embernek a baloldaliak Európában szavazati jogot adnak, akkor hosszú időn keresztül számíthatnak arra, hogy az ő szavazatukat és támogatásukat élvezik” – hívta fel a figyelmet.