A koronavírus-járvány ellenére is egész évben működött a balatonlellei BL Yacht Club, ahol szinte mindig volt valami tennivaló a hajók körül. A napokban is keményen dolgoztak a kikötőnél, ugyanis a tulajdonosok már nagyon várják a szezonkezdést.

Egyre többen vitorláznak

A balatonlellei BL Yacht Club vezetősége arról számolt be a Sonline-nak, hogy folyamatos az érdeklődés a hajóhelyek iránt. Tóth Balázs ügyvezető szerint most az a tendencia figyelhető meg, hogy rengetegen keresnek vitorláshelyeket és vitorlásokat a Balatonnál. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balatonlellén keresik a vitorlásokat

Nem luxus

„Ott tartunk, hogy gyakorlatilag kihalásos alapon lehet hajóhelyhez jutni a Balatonon. Azt gondolom, alapvetően nem tekinthető luxusnak a vitorlázás, mert van olyan hajó, ami sokkal olcsóbb, mint egy nyaraló a parton” – mondta Tóth Balázs.

Nyaralónak is használják

Az ügyvezető szerint a koronavírus-járvány idején, amikor nem sok mindent lehetett csinálni, a balatoni hajósok akkor is el tudták foglalni magukat a vitorlázással. „Sokan éppen nyaralóként használják a vitorlásukat, vannak családok, akik ideköltöznek a Balatonra és a hajón töltik szabadidejüket” – állítja Tóth.

Biztonságos

Tóth Balázs azzal is kiegészítette a mondandóját, hogy a vitorlázás nagyon is biztonságos a járvány szempontjából, hiszen érintkezésmentes és a tágas térnek köszönhetően semmiképp sem veszélyes.

Hangsúlyt kapott az egészség

A járvány idején egészen más megvilágításba került az egészségünk vagy a sportolás, a bezártsággal pedig felértékelődött ezeknek a fontossága. Sokan voltak olyanok is, akik korábban nem sportoltak, de a járvány miatt aktívabb életbe kezdtek bele, ami erősíti a tényt, hogy a mozgás nagyon is hozzájárul az immunrendszerünk egészségéhez.

Sportturizmusé a jövő?

Éppen a mozgásról megváltozott szemléletünk vezethet el odáig, hogy a sportturizmus valamennyi ember életében fontosabb szerepet kap. Sokan úgyis gondolják, hogy a járvány nagy nyertese a sport lesz, és azon belül is a vitorlázás.

Nőtt a kereslet

„Nem a vírushoz kötném ezt, de azt gondolom, lényegesen nagyobb a kereslet, mint az elmúlt években” – jelentette ki Tóth Balázs.

Népszerű a balatoni vitorlázás

Az ügyvezető úgy véli, hogy az elektromos hajókkal és a Balatonon történő rengeteg fejlesztéssel csak növelni lehet a balatoni vitorlázás iránti igényt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vitorlás – Forrás: BudaPestkörnyéke