Az országos tisztifőorvos elmondta, melyik megyében hány aktív fertőzött van jelenleg. A BalatonKörnyéke összeadta a számokat. Ebből ez derül ki, hogy a Balatont érintő megyékben összesen 11 ezernél is több aktív fertőző van.

Az Operatív Törzs elmagyarázta a vásárlási idősáv lényegét

Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs keddi tájékoztatóján. azt mondta: az üzlet üzemeltetője köteles betartatni a vásárlási idősávot, ennek mulasztása esetén a rendőrség be is zárhatja az érintett boltot.

Szabályszegők

Több helyen is megszegték a nyitvatartási szabályokat, két vendéglátóhelyet ideiglenesen bezártak, eddig összesen 73-at. A kijárási tilalom megszegése miatt 324-szer intézkedtek.

Müller Cecília számokat ismertetett

Az országos tiszti főorvos jelezte: településeink 91 százalékában jelen van igazolt fertőzött személy. Az aktív fertőzöttek megoszlásáról is beszélt, részletezve a megyei számokat.

Balatoni adatok

A Balatonhoz kapcsolódó megyékben összesen 11213 koronavírustsal fertőzött és egyben fertőző beteg van. Veszprém megyében 5430 ember, Zala megyében 3360 ember és Somogy megyében 2423 beteget tartanak nyilván.

Tömeges tesztelés

Az országos tiszti főorvos beszélt a tömeges tesztelésről is, mint mondta, a mintavételt orvostanhallgatók végzik, műegyetemi hallgatók pedig a mintavételekben résztevő gépkocsikat vezetik. Az idősek vásárlási idősávjával kapcsolatban arra kérte az időseket, hogy továbbra se menjenek zsúfolt helyekre.

Ahol súlyosbodás várható

A szennyvíz vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron is emelkedett a szennyvízben a vírus örökítőanyagának mennyisége, így ezeken a helyeken nagy valószínűséggel a fertőzöttek számának növekedésére kell számítani, jelezte Müller Cecília.

Kérdés kapott Majkáról is

Majka is szóba kerültazzal kapcsolatban, hogy Majka hétfőn bejelentette, hogy hazaengedték a kórházból, de még mindig pozitív a tesztje, Müller Cecília jelezte, hogy „nagyon örül”, hogy az énekes hazamehetett a kórházból, a beteg pedig ha addig nem lesz más tünete, a 21. napon minősülhet egészségesnek,

Szerdán lehetséges újabb döntés

Szerdán vizsgálják majd felül, van-e szükség további járványügyi szigorításokra.

Az elmúlt 24 óra számai

 Meghalt 117 beteg, és újabb 3929 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu. 7598 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 638-an vannak lélegeztetőgépen.