Meghalt egy kéthónapos csecsemő Veszprémben. A mentő tájékoztatása szerint újraélesztéshez riasztották őket. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, sajnos a kéthónapos gyermek életét nem sikerült megmenteni.

Meghalt egy csecsemő

Meghalt egy csecsemő Veszprémben. A deltahirek.hu egyik olvasója jelezte, hogy a Tüzér utcában mentőhelikopter szállt le. Mint kiderült, egy kéthónapos kislányhoz érkeztek nagy erőkkel a mentők.

Több mentőegység érkezett

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a csecsemőhöz mentőautókat és mentőhelikoptert is riasztottak, de sajnos az életét nem lehetett megmenteni.

Nem sikerült az újraélesztés

Az Országos Mentőszolgálat azt is közölte, hogy a helyszínre riasztott mentőegységek egy újraélesztésben vettek részt, mely sajnos a hosszas kísérlet ellenére sikertelenül zárult.

Egy csecsemőotthonban történhetett

Bartók Judit rendőrségi szóvivő elmondta, a mentőhelikopter leszállásához a rendőrök biztosították a helyszínt. A deltahirek.hu Facebook oldalán azt írja az egyik kommentelő, hogy csecsemőotthon működik a Tüzér utcában, elképzelhető, hogy ott történt a tragédia.

Szüléshez hívták a mentőket

Tavaly májusban, a Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy a negyedik gyermeke születéséhez kérte a mentők segítségét egy anyuka, szintén Veszprémben. A kislány világrajöttét telefonon keresztül egy mentésirányító segítette, míközben az egységek a helyszínre tartottak. 

Abbahagyta a sírást

 A kislány pillanatok alatt megszületett, ám hamar abbahagyta a sírást és már nem vett levegőt. Az életéért másfél órán át küzdöttek.

Több egység vonult a helyszínre

 „Minden édesanya rémálmát élte át az a Veszprém megyei anyuka, aki negyedik gyermeke születéséhez kérte a mentők gyors segítségét ma hajnalban. Rutinos mentésirányító bajtársunk több egységet is riasztott, amíg telefonon instruálta a családot a teendőkről – írta az eset után Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Nem vett levegőt

Majd így folytatódik a bejegyzés: „Közösen, pillanatok alatt világra is segítették az újszülöttet, ám a kislány hamar abbahagyta a sírást és már nem vett levegőt.”

Telefonon keresztül irányították az újraélesztést

„Vonalban levő bajtársunk éppen diktálni kezdte az újraélesztés lépéseit, amikor megérkezett az első mentőegység, akik emelt szinten folytatták az életmentést”.

Speciális mentő is érkezett

Perceken belül további mentőerők érkeztek a helyszínre, köztük a speciális koraszülött rohamkocsi is. „Másfél órás megfeszített küzdelem után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet. Mielőbbi felépülést és boldog, egészséges életet kívánunk! A mentésben résztvevőknek gratulálunk!”

Kiemelt kép: illusztráció