Mindent megtettek, hogy megmentsék annak a férfinak az életét, akit azért intettek le, mert korábban balesetet okozott. Nem tudni, mitől veszítette életét.

Balesetet okozott, majd elhajtott

Vasárnap fél négy körül érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint a Veszprém megyei Alsóörs külterületén egy kerékpárúton egy futót személygépkocsi sodort el, majd a sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. – írja a Kékvillogó.hu.

Hirtelen összeesett

A rendőrök nem sokkal később Balatonalmádi Káptalanfüred városrészében, a vasútállomásnál intézkedés alá vonták a feltételezett elkövetőt. Az budapesti lakos az intézkedés közben rosszul lett és összeesett.  Az egyenruhások azonnal megkezdték a férfi újraélesztését, amit a mentősök folytattak, azonban már nem lehetett megmenteni az életét.

Rengeteg a tisztázatlan kérdés

A szűkszavú tájékoztatás arra nem tér ki, hogy mitől veszíthette életét a férfi, s milyen sérüléseket szenvedett az, akit elgázolt. Továbbá az is kérdéses, hogy indult-e büntetőeljárás az ügy kivizsgálására, illetve fogyasztott-e bármilyen kábítószert.

Kísérteties párhuzam

Egy ehhez hasonló eset legutóbb a fővárosban történt, még júliusban. Mint hírt adtunk róla, július 15-én 12 óra 32 perckor érkezett bejelentés a rendőrsége, miszerint a 8. kerületi Baross utcában egy férfi késsel a kezében őrjöng, és betört egy kirakatot.

Intézkedés közben rosszul lett

A helyszínre érkező járőrök igazoltatni próbálták a láthatóan zavart, korábban késsel fenyegetőző embert, majd megbilincselték. Az intézkedés közben a 30 éves férfi rosszul lett, elvesztette az eszméletét, ezért a rendőrök azonnal, haladéktalanul megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak – de már nem lehetett megmenteni az életét.

Minden törvényes volt

Az intézkedés arányos, jogszerű és szakszerű volt, a haláleset nem áll összefüggésben a rendőri intézkedéssel. Közben kiderült, hogy ugyanez a férfi fél órával korábban autóval közlekedett a 7. kerületben, ahol összetört három gépkocsit.

Ráugrott a rendőrautóra

2021 októberében, szintén Budapesten, a 8. kerületben egy fiatal férfi az út közepén sétált. Majd ráugrott egy éppen arra közlekedő járőrautó motorház tetejére a Baross utca és a Szigetvári utca kereszteződésében.

Hárman próbálták leteperni

A rendőrök ekkor kiszálltak, le akarták teperni, de a fiatal férfi annyira ellenállt, hogy három zsaru sem bírt vele. A rendőrök ezután erősítést hívtak. A férfi bilincselés közben rosszul lett, a rendőrök próbálták újraéleszteni.

Defibrillátorral is próbálkoztak

Hiába próbálkoztak hosszú percekig a járőrök, majd a  helyszínre kiérkező mentők is újraéleszteni a férfit. A mentősök még defibrillátorral is próbálták újraéleszteni, de sajnos nem tudták megmenteni az életét.

Kiemelt kép: illusztráció