A nyári napfordulón tüzes programokkal vár Révfülöp, Vonyarcvashegy és Balatonkiliti. A Magyar Provence Levendulabirtokon és a Szigligeti Vármoziban a csillagos ég alatt nézhetünk jó filmeket, Akarattyán zenés esték, Siófokon kikötői koncertek kínálnak kellemes kikapcsolódást. Földváron utcabál vár, Vonyarcvashegyen Kézműves Sörök és Házi Ízek három napon át. Kenesén Bor-és Pezsgőregatta lesz bormólóval, fellép Gájer Bálint és St. Martin. Salföldön Dalföld, a levendulásokban virágszedés, a Festetics Imre Élményparkban Múzeumok Éjszakája program vár.

Szentivánéj Révfülöpön

Nyárnyitó cirkuszi előadás, ovimuzsika, Made in Hungaria rock and roll party musical várj a színpadon a közönséget Révfülöpön. Ha a budapesti hétvégi programokra is kíváncsi vagy, akkor klikkelj ide!

Varázslat a nyári napfordulón

Este lampionos vizitúra és Szent Iván éji tűzgyújtás zárja a programot.

Szent Iván éji máglyagyújtás Vonyarcvashegyen

IDÉN IS MEGGYÚJTÁK A MÁGLYÁT A LIDÓ STRANDON, a vállalkozó kedvű szerelmespárok akár át is ugorhatják a tüzet! Közreműködnek: Pozsegovits Gergely Helikon aranyérmes harmonikás és Németh Norbert harmonikaművész, a Zalaapáti Harmonika zenekar tagjai. 20 órától Shakespeare: Szent-Iván éji álom, részletek, az Imre Sándor Szeretetszínház előadásában. 21:30-tól a Pacsai Retro Band koncertje vár Vonyarcvashegyen.

Szent Iván napi vigalom Kilitin

Tüzes étkek főzőverseny, családi programok, tűzoltó- és rendőrbemutató, íjászat és sok tüzes program vár Szent Iván nap alkalmából Kilitin, az Íjász és Szabadidő Egyesület szervezésében.

Pokrócmozi a levendulásban

Bor, mámor Provence Monoszlón, a MagyarProvence Levendulabirtokon

Szabadtéri filmvetítés lesz szombat este Monoszlón, az illatozó levendulásban. A csillagos ég alatt a legromantikusabb levendulás filmet nézhetjük meg pokrócra heveredve.

Múzeumok éjszakája a Festetics Imre Élményparkban

Ez alkalomból szombat délután különleges családi programokkal és kedvezményes jeggyel kedveskednek a látogatóknak a Festetics Imre Élményparkban.

Állatok és sok más

Levendulás nap Balatonakarattyán a levendulás kertben

Lóca együttes koncertje Siófokon

Érik a ropogós cseresznye címmel ad koncertet a Lóca együttes szombaton a siófoki kikötőnél. Levendula játszóház és kézműveskedés várja a gyerkőcöket.

Zenés esték Akarattyán

Pénteken Rakonczai Imre, szombaton Berki Artúr garantálja a kellemes hangulatot, vasárnap Karoke Night a Spumante Champagne bárban Balatonakarattyán.

A Spumante Champagne Bárban

Utcabál Földváron a The FreakEnd zenekarral

A Balatonföldvári Linedance Találkozó és Szent Iván éji vigasság esti programja a The FreakEnd zenekar koncertje. Egy igazi buli zenekar, akik a 70-es, 80-as, 90-es évek pop/rock/blues klasszikusait játszák. Szervező: Bajor Gizi Közösségi Ház.

Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválja Vonyarcvashegyen

Sörkülönlegességekkel, ízletes finomságokkal, kulturális programokkal és kézműves vásárral színesített Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválja várja három napon át az érdeklődőket. Pénteken sörivó verseny és Kiscsillag koncert színesíti a programot. Szombaton tűztánc és a Helios zenekar, vasárnap Dynamit Dudes, Jazztelen zenekar és Tátrai Tibor, este Szúnyog disco zárja a fesztivált.

Mozi a Szigligeti Várudvarban

Pénteken A miniszter félrelép, szombaton A meseautót tűzi műsorra a mozi a Szigligeti Várudvarban. Vasárnap Egy szerelem története címmel Szecsődi Ferenc zenés bolondozásának lehetünk szem- és fültanúi. Közreműködnek: Benedekfi István és Zoltán.

Egy szerelem története

Bor- és Pezsgőregatta Balatonkenesén

A Bor- és Pezsgőregatta a hajózó borászok és a borkedvelő hajósok nagysikerű, presztízs minőségű rendezvénye, remek kísérőprogramokkal a Balatonkenesén. A verseny ideje alatt működik a Bormóló, ahol 15-20 borászat van jelen standdal, és péntektől vasárnapig kóstoltatja, árusítja a termékeit. A látogatók szavazata alapján megválasztásra kerül a Bormoló legnépszerűbb bora.

Gájer Bálint és St. Martin koncert Balatonkenesén

Délutánonként, este élő koncertek kísérik a Bor- és pezsgőregattát, pénteken este fellép Gájer Bálint, szombaton St. Martin molókoncert lesz.

Salföldi Dalföld

Immáron 7. alkalommal ad otthont a Káli-medence a Balaton-felvidék fesztiváljának, a Salföldi Dalföldnek. Világhírű balkáni művészek mellett bemutatkoznak magyarországi dél-szláv fellépők, és olyan délvidéki magyarok, akiknek a zenéjére nagy hatással van a Balkán. Egy minikonferenciát is tartanakk, amelyben a Balkánt járják körül – elsősorban magyar nézőpontból.

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/mindenamibalaton