A segítségért kiáltó férfi nem tudott volna kievezni a Balatonból, ha a vízirendőrök nem segítenek neki biztonságosan a partra jutni. A bajba jutott elmondta, hogy azért sodródott a tó közepén Balatonfürednél, mert bedöglött a csónakjának a motorja.

Segítség!

Április 24-én, 15 órakor az Alsóörs-Paloznak előtti vízterületen járőrözve észlelték a balatonfüredi rendőrök, hogy egy férfi egy csónakból segítségért kiáltozik. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt került bajba a férfi

Elromlott a motor

Miután a vízirendőrök megálltak és megközelítették a csónakot, a bajba jutott férfi azonnal elmondta, hogy is keveredett a tó közepére. Azt mondta, hogy a csónakja elektromos motorja elromlott, önerőből pedig már nem tud biztonságosan a partra evezni.

Kimentették

A rendőrök nem tétlenkedtek, és a 66 éves alsóörsi lakost a csónakjával együtt épségben a csopaki horgászkikötőbe vontatták. Az eset során a férfinek – az ijedtséget leszámítva – nem esett baja.

Így lehet segíteni

A balatonfüredi rendőrök felhívják a figyelmet, hogy amennyiben a Balatonon bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó számon!

Legutóbb SUP-osokat mentettek

Mint írtunk róla, április elején a Keszthely melletti Gyenesdiásnál kellett akcióznia a vízirendőröknek, ugyanis az 1. fokú viharjelzés idején két SUP-os a tó közepe felé sodródott Gyenesdiásnál. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai rögtön a segítségükre siettek.

Nem tudtak kijönni

A vízirendőrök látták, hogy a SUP-osok nem fognak tudni önerőből a partra evezni, ezért a segítségükre siettek.

Kivitték őket

A balesetveszély elkerülése érdekében az egyenruhások a bajba jutott 29 éves noszlopi, valamint a 33 éves ajkai nőt a szolgálati kisgéphajóba segítették, és a fürdőeszközökkel együtt a partra vitték.

Balatonfüreden egy férfit élesztettek újra

Pár hete egy 50 év körüli férfi lett rosszul, és esett össze az utcán Balatonfüreden. A járókelők és a mentők bátor és gyors fellépésének köszönhetően az ő életét is sikerült megmenteni: az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak hála, 16 percen belül eredményre vezetett az életmentés. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balatonfüredi vízirendőrök – Forrás: Police.hu