Egy elektromos meghajtású SUP-deszkával nyerték a Zöldszalag Regattát. Ez még az innovációra kész Balatonfői Yacht Clubot is meglepte.

Az elektromos hajók versenye

Összesen 36 hajó állt rajthoz az augusztus 7-én rendezett, jubileumi, 10. Zöldszalag Regattán a Balatonfői Yacht Club kikötője előtti vízen.

A szélcsend most nem volt gond

A délben, szélcsendben induló verseny mezőnyének nagyjából fele a déli, másik fele az északi part felé vette az irányt, hogy Füred és Siófok vonalában fordulva, a kijelölt 10 bóját megkeresve és érintve visszatérjen a kenesei kiindulóponthoz.

A tavalyi nyertes egy kisebb díjat vehetett át

A tavalyi versenyen Vándor Róbert a Kékszalag-győztes RSM csapat kormányosa is rajthoz állt és kategória-győzelmet aratott.

A bombameglepetés

Az idén mégis nagyobb meglepetés született: egy Lampuga típusú elektromos SUP-pal értek célba elsőként a hajóversenyen – számolt be a likeBalaton a Zöldszalag Regattáról.

Nagy buli volt

A hangulatról számos parti programmal gondoskodtak a rendezők, a verseny előtti napon Fedor Kyra Zsuzzsi és Zenekara szórakoztatta a közönséget, míg a Zöldszalag befutója után az Acoustic Time zenekar koncertje, tűzijáték és white party következett.

2012 óta versenyeznek

A Zöldszalag Regatta a balatoni elektromos hajósok nagy versenye, amelyet először 2012-ben rendezett meg az ötletgazda Balatonfői Yacht Club vezetősége. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Seregszemle

A rendezvény egyben az elektromos hajópark látványos seregszemléje is, hiszen a mezőny nagy részét adó Wia modellek mellett évről évre mind több más márka hajóival is neveznek a csapatok a versenyre.

Csillagtúra

A csillagtúra jellegű futam egyszerre teszi próbára a csapatok navigációs képességét és ügyességét, illetve a hajók akkumulátorpakkját és hajtásláncát, jól demonstrálva, hogy milyen kiforrott és megbízható nagyteljesítményű elektromos rendszerek szolgálják a környezettudatos hajózást a Balatonon.

A regatta eredménye

Címlapfotó: Török Brigi felvétele