Kidőlt egy fa a keszthelyi Libás strandon. Egy szemtanú beszámolója szerint isteni csoda, hogy senki nem sérült meg. A strandoló azt írta, kisebb pánik tört ki a napozó emberek között, az üzemeltetető szerint semmi előjele nem volt annak, hogy a fával bármilyen probléma lehet.

Pánik tört ki

„Most. Éppen egész családdal fürdünk. Hatalmas reccsenés és hirtelen kidől egy óriási fa a gyerekekre, emberekre akik alatta mellette vannak…remület, sikolyok szaladó segítő emberek…és nem sérült meg senki” – írta egy strandoló a Facebookon. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan járnak erre a strandra

„Ott ahol mindig tele a part, mert árnyékot ad, ahol mi is játszani szoktunk (Mert a Játszótér fölött elszakadt a ponyva és a strandnak nincs pénze újat készíteni mondja a pénztáros Neni..vicc)”. ennyi az élet es ilyen egy Isteni csoda.  – így folytatta a bejegyzést.

A kidőlt fa

Forrás: Facebook

Nincs árnyékoló a játszótér felett

A férfi azt írta, hogy a vizimentők nem hittek el, hogy nem sérült meg senki. „Kedves Libás Strand talán lehetne egy kicsit több figyelmet fordítani a környezetre. Talán lehetne ellenőrizni a fákat, vagy lehetne vitorla a játszótéri üres póznákon., hogy 38 fokban a gyerekek tudjanak árnyékban játszani!” – teszi fel a kérdést a Keszthelyen strandoló férfi

Megszólalt az üzemeltető

Laczkó Mária, a strandot üzemeltető VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Telex megkeresésére arról beszélt, hogy ez nem egy kivágásra ítélt, kezeletlen beteg fa volt. „Minden előjel nélkül dőlt ki sajnálatos módon egy kedvelt területére a strandnak”.

Ez a fa dőlt ki a strandon

Forrás: Facebook

Siófokon átvizsgálták a fákat

Siófok polgármestere azt írta a Facebookon, hogy a város a teljes balatoni partszakaszán, néhány hónapja átvizsgálták az összes fát. A beteg növényeket pedig kivágták. Lengyel Róbert szerint ez óriási felháborodást keltett a városban, de a keszthelyi eset is bizonyítja, hogy valóban szükség van időnként a fák ellenőrzésére.

Öntözzék a fákat

A polgármester arról is írt, hogy Siófokon rengeteg kisebb fát ültettek el. Arra kéri a helyieket, akinek lehetősége van rá, ebben a kánikulában, egy vödör vizet öntsön a frissen kiültetett növényekre. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a kidőlt fa – Forrás: Facebook