Egy négyfős családnak a strandolás egy napra 30 ezerbe kerülhet Balatonkenesén, augusztusi foglalással pedig van olyan négy személyes apartman, amit 1,1 millió forintért kínálnak egy hétre. Ha azt gondolod, lasszóval kell fogni a vendégeket, tévedsz. Így is teltház van a Balatonnál.

Júliustól újabb emelés

Balatonakarattyán az egyik budapestiek által is kedvelt strandon a belépőjegyek kifejezetten barátinak számítanak. A felnőtt napijegy 700 forint, míg a családi belépő ára 1600-2000 forint között mozog. Most szinte csak magyarok vannak itt, Nyugat-Európa legtöbb országában ugyanis még nem kezdődött el a nyári szünet. Július elején szinte minden balatoni strandon emelik a belépők árát: Akarattyán 700-ról 1000 forintra, a diákjegy pedig 400 helyett 500 forintba kerül majd – írja az Rtl.hu.

Strandbelépő 10 ezer forintért

Balatonkenesén már 1200 forint egy belépő. A heti bérlet 6000, a havi 24 ezer forint. A penzcentrum.hu kimutatása szerint a legtöbb strandon 1000 és 1200 forint között vannak a jegyárak. A legdrágábban a balatonfüredi Esterházy strandon fürödhetünk, ott 1700 forintot kérnek egy jegyért. Valamint a tihanyi Plage 18 strandon, ahol 10 ezer forintba kerül egy belépő. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Brutális drágulás

Az RTL beszámolója szerint a kenesei strandbüfékben is nőttek az árak, az alapanyagok és az energiaárak emelkedése miatt átlagosan 40 százalékkal. A brutális növekedés miatt egyre többen érkeznek hűtőtáskával a strandra. Az egyik strandoló szerint visszatértünk a 90-es évek elejére.

Strandolás 200 ezer forintért

Ha egy négytagú család strandolni megy, belépőkkel és ebéddel együtt akár 30-35 ezer forintot is fizethetnek. Ezt azt jelenti, hogy egy hét balatoni strandolás, szállás nélkül, belekerül legalább 200 ezer forintba. 

1 hét 1 millióért

És itt érkeztünk el a balatoni nyaralás legdrágább részéhez a szálláshoz. Több mint egymillió forintért is kínálnak szálláshelyeket az idei szezonra. Az egyik internetes szálláskereső 13 olyan szállást kínált, amelyek augusztus közepén, hat éjszakára két felnőttnek és egy gyermeknek több, mint egymillió forintba kerülnek. 

Akciós szállás 1,1 millióért

Tihanyban 1,1 millióért ajánlanak akciós szállást egy hétre. Kívülről nem látszik az amúgy felújított, a szocializmusban Fanta Büfének hívott épületen, hogy luxushotel. 18 luxusapartmanjuk van, mindegyik 65 négyzetméter, plusz terasz, és mindegyik szoba a Balatonra néz.

Sokkoló árak

Ha azt gondolnánk, ennyi pénzért lasszóval kell vendéget fogni, tévedünk! Bár az árak sokkolók, az apartmanokban most is teltház van, francia, orosz, angol, kínai és szlovák, turisták vannak itt a magyarok mellett.  Az üzemeltető azt mondja, sokan két hétre jönnek ide pihenni, és az sem ritka, hogy a vendégek jachttal érkeznek a tihanyi kikötőbe. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: MTI/Varga György