Két részeg autóvezetőt fogtak el a tapolcai rendőrök. Egy 41 éves pilisszántói férfiről és a 36 éves szentendrei barátnőjéről volt szó. A zsaruk ügyükben befejezték a vizsgálatot.

Az a szeptemberi mámoros nap

Szeptember 23-án 18 óra körül Badacsonytomajon állítottak meg egy személygépkocsit rendőrök, és igazoltatták a vezetőjét, illetve utasát.

Messziről jött vendégek

Az intézkedés során egy 41 éves pilisszántói férfit szondáztattak meg. A teszt pozitvra sikerült.

A sofőr megmagyarázza

A kissé spices autóvezető bevallotta, hogy a mellette utasként helyet foglaló barátnőjével a badacsonyi strandon szeszes italt fogyasztottak.

A járőrök a férfit előállították.

Az ügynek azonban bőven nem volt még vége. A rendőrök fél órán belül arra lettek figyelmesek, hogy a korábban az anyósülésen ülő barátnő már nem mint utas, henem, mint sofőr furikázik Tapolca utcáin. Őt is megállították

Még az autó is ugyanaz volt

Ahogy a rendőrök fogalmaznak: a 36 éves szentendrei nőnél is felmerült az ittasság gyanúja, ezért a járőrök további mintavételre őt is előállították. Magyarán ő is ittas volt.

Nem történt meglepetés

A rendőrök ezek után mindkét személyt gyanúsítottként kihallgatták, és ellenük járművezetés ittas állapotban vétség miatt eljárást indítottak.

Az ügyészség munkában

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Legutóbb meghalt egy ember

Ittas vezetés miatt legutóbb szeptember 30-án halt meg egy ember. Egy érvényes jogosítvánnyal nem rendelkező középkorú férfi szürkületkor tehergépkocsijával a csengelei vágóhíd felé hajtott. A járművel áttért a szemközti sávba, és ott nekiütközött a vele szemben szabályosan, kivilágított kismotorján közlekedő motorosnak, aki a vízelvezető árok felett átrepülve egy szántóföldre esett.

Segítséget sem nyújtott a részeg

A tehergépkocsi az ütközés helyétől 70 méterre, az árokban állt meg. A gyanúsított visszasétált a baleset helyszínére, de aztán anélkül elment, hogy a sérültnek segítséget nyújtott volna.

Visszaeső volt

A gyanúsítottat korábban ittas járművezetés vétsége miatt már kétszer is elítélték, és a járművezetéstől is eltiltották. Jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene segítségnyújtás elmulasztása, valamint ittas járművezetés miatt. A bíróság a bizonyítási eljárás meghiúsítása, bűnismétlés, szökés, elrejtőzés veszélye és ténye miatt látta indokoltnak a kényszerintézkedés elrendelését – tudatta az ügyész.

Kiemelt kép: police.hu