Távozik posztjáról a balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium igazgatója. A Veszprémi Tankerületi Központ arról tájékoztatott, hogy Dudásné Pirik Mariann csütörtökön, vagyis a nyári vakáció megkezdése előtt maga kérte a közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetését közös megegyezéssel. Az intézményvezető július 1-jével távozik az elitgimnázium éléről.

Vizsgálat egy pedagógus ellen

A Veszprémi Tankerületi Központ arról is tájékoztatott, hogy vizsgálatot folytatnak a balatonalmádi gimnázium egyik tanára ellen, akit a vizsgálat idejére a munkáltató „mentesített a munkavégzés alól”. Arra a kérdésre, hogy mi a munkavégzés alól ideiglenesen mentesített tanár ellen folytatott vizsgálat tárgya, többszöri levélváltás után sem kapott választ a 24.hu a tankerületi központtól. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Levél az intézményvezetőnek

A lap birtokába jutott egy május 27-én kelt osztályfőnöki levél anonimizált másolata, amelyet az intézményvezetőnek címeztek. A levél hitelességét több forrás megerősítette.

Kellemetlenül érezték magukat a diáklányok

A levélben foglaltak szerint az egyik férfi tanár óráin főleg a diáklányok kellemetlenül érzik magukat, a folyamatos, nem megengedhető fizikai kontaktus ellehetetleníti a biztonságos tanulásra alkalmas légkört.

Nem adott információt a rendőrség  

A tanár ellen folytatott vizsgálat kapcsán a 24.hu megkereste a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is. Mindössze annyi derült ki, hogy adatvédelmi okok miatt nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Kirúgtak egy fiatal történelemtanárt

Május végén szintén a balatonalmádi kéttannyelvű gimnáziumban azonnali hatállyal kirúgtak egy fiatal történelemtanárt is, akinek az idén érettségizett az osztálya. Az érintett tanár a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) tagja és aktív szervezője volt a helyi tanártiltakozásoknak is.

Gyenge szakmai minősítés

A hivatalos indoklás szerint azért kellett távoznia, mert a szakmai minősítése két százalékkal elmaradt a központilag előírt szinttől.

Sorfalat álltak neki

A gimnázium diákjai és a tantestület tagjai akkor a tanártiltakozások indulóját, a „Mi vagyunk a Grund” dalt énekelve, a pedagógus nevét skandálva álltak sorfalat neki, miután kiderült, hogy távoznia kell az iskolából.

Nyolc tanárt küldtek el

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hónapja, hogy december 1-jei hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának rendkívüli felmentéssel megszüntették a közalkalmazotti viszonyát. Ez azt jelenti, hogy ma már nem kell menniük tanítani, derül ki a közleményből. 

Korábban már figyelmeztették őket

Az érintett pedagógusokat a közlemény szerint a munkáltatóik tájékoztatták korábban, hogy milyen következménye lehet annak, ha megszegik a kötelezettségeiket. Mivel közalkalmazottak, így a munkabeszüntetés alapot ad arra, hogy rendkívüli hatállyal felmentse őket a munkáltatójuk a munkavégzés alól. Magyarán szólva a tankerületi igazgatók gyakorlatilag azonnal kirúghatják őket. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium. Forrás: Youtube.