A múlt héten ismét megkaptam a „tartozók listáját”. Távhőszolgáltatási díjjal a Termofok felé 30 siófoki magánszemély tartozik, összesen 3 554 000 Ft-al. 13 esetben már 100 ezer Ft feletti a kintlévőség, a legmagasabb összegű egy Sió utcai társasház egyik lakásáé, mégpedig 429 000 Ft-al – írja közösségi oldalán Siófok polgármestere.

Lassan félmilliós a hátralék

Egy lakás, és vélhetően a tulajdonosa, már 429 ezer forinttal tartozik a siófoki távhőszolgáltaó felé – posztolta Dr. Lengyel Róbert. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mi az a Termofok

A Termofok-Sió Kft. alapvető feladatai közé tartozik a hőenergia biztonságos, és az előírt normáknak megfelelő eljuttatása a felhasználók felé (a távhőszolgáltatott épületekbe). Ehhez tartozik az elosztó létesítmények folyamatos üzemeltetése, a több mint 4 kilométer hosszú távhővezetéki hálózat folyamatos felügyelete és karbantartása.

Az állami kórház is tartozik a városnak

A közületek esetében jelenleg 15 820 000 Ft „lóg a levegőben”. Az állami kórház továbbra is a legnagyobb tartozónk 13,7 millióval, de a szintén állami Siófoki Tankerületi Központ által fenntartott Perczel gimnázium is közelít immár a 2 millióhoz, valamint a Vak Bottyán suli szintén felhalmozott pár százezret.

Szórják a szemetet is

A polgrmester elrettentő péládt hoz az illegális szemétlerakásra is. Azt írja, hogy a minap a társasházuk előtti szelektív szemétgyűjtők elé leszórva talált építési törmeléket, nem is keveset, inkább sokat, tippje szerint másfél mázsányit.

A büfék sem tisztelik a várost

Szót ejt „egyes parti büfékről” is, akik szerinte szintén a nappali szemetet éjjel a városlakók kontójára a kukáik mellé ömlesztik. Mint ahogy egyesek az itt eltöltött nyaralásuk során összehalmozott hulladékot is búcsúzásként odavágják valamelyik lakóközösség orra alá.

Csikkek és más lomok

A személy hangvételű beírásban szól még arról, hogy balatonvilágosi kollégájával arról beszélgettek, hogy náluk pepitában ugyan ez van. Nem győzik szedetni, szállíttatni.

A vadászterületeket sem tisztelik

Siralmas a környező vadászterületeken is látni az erdőkbe, földes utak mellé leborított, sokszor a veszélyes kategóriába is sorolt szemetet. Megfojtjuk a természetet…