A siófoki ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a 34 éves férfival szemben, aki dühében volt barátnője siófoki lakásának közelében leengedte a sértett autójának kerekeiből a levegőt, majd durván bántalmazta a parkolóban.

Elhagyta a nő a férfit

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 2019 novemberétől állt szoros érzelmi kötelékben a sértettel, azonban a nő többszöri próbálkozás után végül csak 2020 júliusában tudott szabadulni a kapcsolatból, mert tartott a férfi reakciójától.

Az autóhoz indult

A sértett félelme nem volt alaptalan, a szakítást követő 2 nap múlva a vádlott a nő lakásához ment, de miután a csengő percekig tartó nyomását követően sem engedte be a sértett, a volt barátnő parkolóban leállított kocsijához indult.

Hozzányúlt a járműhöz

A vádlott cselekményét a lakás erkélyéről a sértett figyelemmel kísérte és mivel arra gyanakodott, hogy az abroncsokból kieresztette a levegőt, egy ismerősével a vádlott távozását követően lement a járműhöz.

Kapott egy pofont

A férfi azonban nem távolodott el messzire, hanem a kocsinál álló nőhöz lépett és hangosan szidalmazni kezdte. A sértett elkeseredésében a férfit arcon csapta, amitől a vádlott még inkább indulatba jött.

Brutális revansot vett

A feldühödött férfi ekkor volt barátnőjét hanyatt lökte, a földre került nőt többször ököllel és tenyérrel is megütötte arcán, majd a sértett védekezésből felemelt térdébe kétszer erősen belerúgott.

Segítettek a nőnek

A segítségért kiabáló, 8 napon belüli sérüléseket szenvedett nő bántalmazásának az vetett véget, hogy egy autós látva mi történik, kiszállt kocsijából és feléjük tartott, mire a vádlott gyorsan távozott a helyszínről.

Ez csak pénzbírságot ér?

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Videó az esetről

További balatoni rendőrségi hírekért kattints ide!

Mi a féltékenység?

A féltékenység egy természetes, velünk született érzés, melynek szerepe van az életösztönünk, a természetes versengés és a fajfenntartás kapcsán.

Szex szinte mindig van benne, ha a férfi féltékeny

A férfi féltékenység alapjában véve szexuális eredetű. Lényege, hogy a gének továbbörökítésére kiválasztott nő ne léphessen félre, vagy ne veszítse el őt. Ennek oka, hogy a férfiakban is az evolúció során kialakult az utódnevelés ösztöne. Az a kétely viszont, hogy az utód valóban az apától származik, ösztönösen okozza a férfiakban a féltékenységet.

A női féltékenység oka

A nők féltékenységének az oka, hogy a szeretett férfi ne hagyja el őt egy másik nőért, ezzel veszélyeztetve a közös utód életképességét. A másik kiváltó ok nőknél a kötődés, melyet a nőkben fokozottabban kivált a szeretkezés. Az embereknél egyedülálló módon egész évben kívánt szexuális aktus során termelődő oxytocin okozza a kötődést, mely elősegíti, hogy a párok hosszútávon együtt maradhassanak.

Címlapfotónk NEOSiAM 2020 fotója a Pexels oldaláról