Már közel 20 keszthelyi és környékbeli vállalkozás csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melyet egy keszthelyi vendéglátóhely tulajdonosa indított útjára, hogy a korlátozások miatti zárva tartást, vagy korlátozott szolgáltatást nyújtó helyek nehéz helyzetén enyhítsenek.

Fogadj örökbe egy éttermet

A keszthelyi étterem tulajdonosa néhány napja a közösségi oldalon tette közzé a felhívást, melyhez azóta sokan csatlakoztak. A program egyik elemét úgy is nevezhetnénk – ahogy az ötletgazda fogalmaz- hogy „fogadj örökbe egy éttermet”.

Összefogást sürget

Nekem is egyre nehezebb fenntartanom saját magamat, s ugyanez a helyzet másokkal is. Azon gondolkodtam, hogyan lehet ezen segíteni kis összefogással – kezdte mesélni az ötlet megszületését Németh Zoltán séf a zaol.hu-ban.

Ingyenes szolgáltatást adhat

A programban több féle módon lehet egy-egy vendéglátó egységet támogatni. Az egyik, hogy ha valakinek van egy kedvenc cukrászdája, kávézója, étterme, akkor azt örökbe tudja fogadni. Ha vállalkozó, akkor tehet olyan felajánlást, hogy ha valaki a kedvenc helyén rendel általa ,meghatározott értékhatárban vagy azon felül, akkor vagy ingyenes szolgáltatást, vagy kedvezményt nyújt.

Kupont adnának

A másik ötlet, amellyel maguk a vendéglátóhelyek tehetnek valamit magukért: kibocsájthatnak előfoglalási kupont, melyet most vásárolhatnak meg a vendégek, s ha majd kinyitnak a vendéglátóhelyek, akkor lefogyaszthatják a zárva tartás idején kifizetett összeget.

Keszthelyen állítólag működik

Az ötletgazda Németh Zoltán azt is elmondta, hogy egyelőre Keszthelyen működik a program, több vendéglátóhely és segítő szolgáltató, vállalkozó részvételével.

További balatoni éttermi hírekért kattints ide!

Tüntettek a Hősök terén

A vendéglátóhelyek, szálláshelyek nyitvatartásáért tartottak demonstrációt február 1-jén Budapesten a Hősök terén. A résztvevők – mintegy 300 ember – a Le az adók 75 százalékával elnevezésű párt kezdeményezésére tartottak „Nem kérünk a covid-kommunizmusból” címmel, úgynevezett megafonpróbát.

Az ország miden pontjáról jöttek

A nagy rendőri készültség mellett megtartott demonstráción az ország számos pontjáról érkező tiltakozók, vállalkozók, felszolgálók, szakácsok, panziósok az őket érintő korlátozások feloldását követelték.

Nincs élelmük a vendéglősöknek

A felszólalók arról beszéltek, hogy lassan egy éve meg vannak fosztva a jövedelmüktől, a tartalékaik elfogytak, és már a mindennapi megélhetés, az élelem megvásárlása is gondot okoz számukra.

Dolgozni akarnak

A transzparenseken a többi között az volt olvasható: „Ez nem a vírusról szól, amíg ti osztozkodtok, mi éhezünk”, illetve „Nyissatok ki!”, és egyebek mellett azt skandálták, hogy „Dolgozni akarok!”

Mai járványadatok

Az új fertőzöttek száma 1576, meghalt 98 ember, kórházban 3638 koronavírus-megbetegedett fekszik, lélegeztetőgépen pedig 302-en vannak.

Címlapfotónk a cikkben szereplő séf Facebook-oldaláról származik.