Látványos felvételek kerültek napvilágra a Balatonnál és a Börzsönynél, miután az országot ismét lehűtötte egy hidegfront. A tegnapi vihar hatalmas balatoni hullámokat okozott, míg a hegyekben apró hópelyhek is megjelentek.

Beköszöntött a hideg

Mint írtunk róla, a hétvégi kellemes idő után – amikor a Balatonnál 23–26 fokos csúcshőmérsékletet mértek – egy hidegfront söpört végig az országon, ami miatt vasárnapra a leghidegebb helyen már 4-5 fokot mértek. Szerdán több helyen is porviharról számoltak be, és a fővárosban is komoly szélvihar tombolt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Siófoknál 14 fokos volt a víz

Komoly vihar söpört végig

Szerdán sok helyen porvihar formájában érkezett meg a nagy lehűlést okozó vihar. Néhány városban, így Budapesten is, nagy károkat okozott a nagy szélvihar.

Vihar a Balatonnál

Az Időkép szerint a nagy vihar a Balaton térségét sem kerülte el, sőt a magyar tengernél óriási hullámokat keltett a tomboló szélvihar. „A hidegfront a Balatont sem kerülte el, a viharossá fokozódó északnyugati szél felkorbácsolta a vizét. A déli partra hatalmas hullámok csapnak ki”.

Méteres hullámok

A Balatonnál is lecsapott a vihar, és a tóban hatalmas hullámok kerekedtek, amelyek akár 1-2 méteres magasságra is felcsaptak. Ezekről élő videóközvetítést is bemutatott az időjárás-előrejelző portál.

Májusi havazás?

Míg a Balatonnál a vihar és a hullámok kapták a főszerepet, addig a Börzsönyben egy másik meglepő jelenségről számoltak be, ugyanis az északi térségben havas eső kísérte a vihart.

5 foknál is hidegebb volt

„A front hatására a magasban is jelentősen lehűlt a levegő: a fagyhatár nagyjából 1500 méter magasan van, a 864 méter magas Nagy-Hideg-hegyen pedig 5 fok alá csökkent a hőmérséklet a kora esti órákban. Így az eső mellett már néhány hópehely is meg tudott jelenni” – írta az Időkép. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így söpört végig a Balatonon a vihar

Hatalmas hullámok voltak

Kiemelt kép: Részlet a videóból