A zalaegerszegi nő a tilos jelzés ellenére haladt át a vasúti átjárón, Kisbucsánál. A 77 éves asszony behajtott az átjáróba, de a sorompó lezárult, a történtekről pedig csak később tett bejelentést.

A Balaton közelében autózott

A rendőrség szerint egy 77 éves zalaegerszegi nő április 23-án délelőtt Zalaegerszeg felől érkezett az autójával Nagykapornak irányába a 76-os számú főúton. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lezúzta a sorompót

Amikor a nő a kisbucsai vasúti átjáróhoz ért, fényjelző készülék tilos jelzés ellenére behajtott a vasúti átjáróba, ám ekkor a lezáródó fénysorompó a jármű szélvédőjének csapódott, ami ettől letörött.  

Leszakadt a sorompó

Vasúti átjárónál történt baleset – Forrás: Police.hu

Elmenekült

A zalaegerszegi nő feltehetően nagyon megijedhetett, amikor letörte a sorompót, mert az ütközés után elhagyta a helyszínt. A 77 éves asszony a történtekről csak később tett bejelentést.

Kihallgatták

A rendőrök az eljárás során a 77 éves nőt közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A zalaegerszegi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat pedig átadták az ügyészségnek.

Ittas sofőr is balesetezett

Egy másik Balaton környéki balesetben egy forgalomból kivont gépkocsival szenvedett balesetet egy ittas sofőr Somogysárdon. Ami ennél is érdekesebb, a vezető ezután rendőri segítséget kért.

Árokba hajtott

Június 3-án, 16 óra 9 perckor anyagi káros közúti közlekedési baleset történt Somogysárdon. A sofőr elvesztette az irányítást a járműve felett, és lesodródott az útról, majd az árokba hajtott.

Szólt a rendőröknek

Az ittas férfi a balesetet követően kihívta a rendőröket, akik megszondáztatták őt, a szonda pedig pozitív értéket jelzett.

Kivonták a forgalomból az autót

A rendőrség ezenkívül megállapította, hogy a balesetező autó ki volt vonva a forgalomból, sőt a sofőr még jogosítvánnyal sem rendelkezett, mivel a hatóság már korábban eltiltotta a vezetéstől.

Előállították

A 20 éves ittas sofőrt a rendőrök előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol ellene járművezetés ittas állapotban vétség és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének gyanúja, valamint több közlekedésrendészeti szabályszegés elkövetése miatt indítottak eljárást. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A vasúti átjárónál történt baleset – Forrás: Police.hu