Hétvégén is folytatódik a nyárias meleg a Balatonnál, de vasárnap már légtömegek érkeznek a magyar tenger térségébe. A jóleső meleggel szemben zápor, zivatar is előfordulhat bizonyos részeken, ezért a Balaton környékén a viharjelzést is érdemes lesz figyelni.

Csendes lesz a péntek este

A soron következő esti, éjszakai időszakban túlnyomóan derült égboltra számíthatunk. Számottevő légmozgás sem lesz meghatározó, ezáltal szinte szélcsend uralkodik majd. Szombatra virradóan a minimumértékeket döntően 10 és 15 fok között mérhetjük, a partmentén a magasabb értékekkel. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kellemes idő lesz szombaton

A hétvégén a szombati nap lesz a kellemesebb, ekkor csak fátyol illetve gomolyfelhő-képződés zavarhatja meg a napsütést. Élénk lesz a délire, délnyugatira forduló légmozgás. Kora délután 26 és 28 fok között mérhetjük a csúcsértékeket.

Ilyen idő lesz a hétvégén

Zivatarok válthatják a jó időt

Vasárnap már intenzívebb lesz a gomolyfelhő-képződés, melyek ahogy összetornyosulnak záporokat-zivatarokat is okozhatnak. Zivatarok idején átmenetileg megerősödhet, sőt akár viharossá is fokozódhat a déli, délnyugati szél! Reggel 12 és 17 délután 21 és 27 fok közötti intervallumokban mérhetjük a csúcsértékeket.

Változatos lesz a hétvége

Ugyan a szombati napon igazán nyárias, meleg idő várható, azonban vasárnapra ismét válthat az időjárás, és a meleget zivatarok válthatják fel. Ugyan több-kevesebb napsütés mindkét nap lehet, de marad az erős felhőképződés, amelyek záporokat, zivatarokat okozhatnak.

Viharjelzés

A vasárnapi kisebb lehűlés miatt érdemes figyelni a viharjelzést a Balatonnál. Elsősorban vasárnap érdemes lesz a szemeinket a viharjelző LED lámpákra fordítani, hiszen ekkor várhatóan már aktuális viharjelzési fokozat is életben lesz majd! Ezáltal a vitorlásoknak inkább a vasárnapi napot ajánljuk, mind a déli mind pedig az északi partra érkezőknek. A viharjelzés állását a BalatonKörnyéke.hu hírportál címlapján bármikor megnézheted, az alábbi térképünk ott könnyen, gyorsan elérhető.

Csobbanásra fel!

A meteorológiai nyár, első hétvégéjén végre a naptárhoz alkalmazkodik az időjárásunk! Bár idáig az elvárt érték alatt alakult a vízhőmérséklet, a napokban melegedő idő biztosítja a Balaton vizének a fokozatos és folyamatos melegedését!

20 fokos is lehet a víz

A hétvégén a sekélyebb részeken már a 20°C-ot is közelítheti a tó vizének a hőmérséklete, de a 17-18°C-os átlagos vízhőfok szinte már borítékolható lesz! A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A részletes időjárási-prognózist a Meteo Balaton csapata: Lupek Péter, Bakota Zsolt, Sváb Zsombor, és Mátyus Árpád készítette. Kiemelt kép: Balatonfüredi kikötő – Forrás: BudaPestkörnyéke