A balatoni utasok száma meghaladta a járvány előtti utolsó év eredményét, több mint 1,16 millióan utaztak a magyar tengerhez az idei szezonban.

Sok jegyet adtak el

A nyári menetrend bevezetése óta, a vasúttársaság teljes hálózatán közel 10,2 millió jegyet értékesített a MÁV-START. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balatoni járatok

Az 1,16 millió utasból 790 ezren a déli, 368 ezren pedig az északi partot választották. Ez több mint fél százalékkal több a koronavírus-járvány előtti utolsó évhez képest. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

KISS

Három új emeletes KISS motorvonat közlekedik a Balatonhoz, hétvégente pedig már közvetlen összeköttetést biztosít a vasútársaság Szolnok és a Dunakanyar térségéből is.

Egyél a vonaton

Az Utasellátó balatoni étkezőkocsijai már az előszezoni menetrendben üzemeltek, hét Balaton InterCity járaton, Budapest és Keszthely között. A főszezonban az összes Balaton InterCity-járaton lehetőség van az utazás közbeni étkezésre.

Hamburger a sztár

A legkedveltebb fogások közé tartozik a hamburger, amelyből idén augusztus 8-ig 2352 darab, csapolt sörből pedig 6848 korsó fogyott. Érdekesség, hogy idén a hamburgerből több fogyott, mint sörből.

Nemzetközi járatok

Aki a tengerhez vágyik, az Adria InterCity vonattal teljes egészében Utasellátó-kocsikkal tud utazni Splitbe. Az egy étkező-, két háló- és három fekvőhelyes kocsiból álló vonat heti három alkalomm jár. Az Istria expresszvonat pedig Koperba közlekedik naponta.

Közeljövő

A közeljövőben további járatokon tervezi elindítani az Utasellátó-szolgáltatást a MÁV-START. Szeptember elejétől várhatóan a Metropol EuroNighton is lehet hálókocsival utazni Berlinbe.  Szeptember közepétől pedig a Brassóba járó Corona InterCity-n étkező- és hálókocsi; a Münchenbe tartó Kálmán Imre EuroNighton hálókocsi várja újra az utasokat.

Amikor nem olyan sikeres a MÁV

Amiről nem szívesen beszélnek

Úgy tűnik, hogy a téli pályafenntartási munkák bizonyos kivitelezési hibákkal sikerültek csak, másképpen elég nehezen lenne magyarázható, hogy már az átadás utáni napokban, hetekben 40-es, 60-as, sőt bizonyos esetekben 20-as sebességkorlátozásokat bevezettek, miközben a Balatonfüreden túli szakaszon, amit a felújítás nem érintett, nem volt szükség ilyen sebességkorlátozások bevezetésére . nyilatkozat a 444.hu-nak Szalay Áron, a Közlekedő Tömeg Egyesület elnöke.

23 milliárdból újították fel a pályát

Az ellenzéki lapnak egy asszony a balatonfűzfői állomáson azt mondta: Az almádi strandon dolgozom egy büfében, és folyamatosan csak azt hallom a bemondóból, hogy 10-20-30 percet késik a vonat. Úgy tudom, hogy ki kellett volna cserélni a vágányokat, mert nem bírják a hőtágulást, és azért nem mehetnek gyorsan rajta a vonatok.

Halálra gázolt egy embert a vonat Gárdonynál

A Keszthelyről Budapestre tartó Balaton Intercityvel történt a baleset. Az utasokat a katasztrófavédelem segítségével átszállítják egy másik vonatra. A helyszíni vizsgálat végéig – várhatóan kora estig – egy vágányon haladhatnak a vonatok Gárdony és Ódinnyés között, ami 10-20 perces késéseket okoz. Nő a menetidő a dél-balatoni és az észak-balatoni, valamint a Székesfehérvár-Szombathely vonalon – közölte a Mávinform.