Keszthely Város Tortája néven indít versenyt a legtehetségesebb cukrászoknak a balatoni önkormányzat, amely Keszthely város napja alkalmából hirdette meg a megmérettetést. A versenyzők egy hagyományos és egy reform tortával nevezhetnek, a beérkezett alkotásokat pedig egy öttagú szakmai zsűri fogja elbírálni. A győztest Keszthely Város Napján hirdetik ki.

Indul az édes verseny

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére, írja a szervezet a Facebook-oldalán.

Keszthelyen is pályázatot hirdettek

Két tortával lehet nevezni

Keszthely önkormányzata a Magyarország Tortája verseny mintájára hirdette meg a versenyt a balatoni városban, ahol csak keszthelyi székhellyel vagy telephellyel rendelkező cukrászdák indulhatnak. Minden versenyző két kategóriában nevezhet: hagyományos vagy reform tortával mutathatja meg a tudását. A nevezéseket május 31-ig fogadják – írja a Keszthely TV. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Különlegesnek kell lennie

A keszthelyi tortaverseny egyik fontos szabálya szerint azonban pályázni csak olyan tortával lehet, amellyel más versenyen még nem vettek részt, és a finomság nem volt elérhető a fogyasztók számára.

Hamarosan itt a város napja

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere a versennyel kapcsolatban azt mondta, hogy a közelgő város napja alkalmából hirdették meg az eseményt, hogy ezzel is hagyományokat teremtsenek, illetve építsék a közösséget.

Készültek a szezonra

„Fontosnak tartom azt, hogy méltóképpen tudjuk megünnepelni ezt a jeles alkalmat. Igaz az, hogy sajnos a veszélyhelyzet, illetve a várható szabályozások azért rányomják még olyan tekintetben a bélyegüket erre a június első hétvégéjére, hogy az eredeti tervek szerint nem lehet most még megvalósítani a különböző rendezvényeket, attrakciókat. Mindenképpen szerettünk volna egy olyan – már itt a szezon elején – rendezvénnyel, olyan programsorozattal kedveskedni az ide érkezőknek, illetve elsősorban az itt élő keszthelyi embereknek, hogy valóban nevezetes legyen mégiscsak ez az alkalom” – mondta a polgármester.

Ezekre kell figyelni

A pályázaton résztvevő tortákat szakmai zsűri fogja értékelni június 2-án, ezért a nevezőknek eddig az időpontig el kell készülniük a desszertjeikkel. Nevezési díj nincs, de a jelentkezésnek tartalmaznia kell a torta fényképét, a receptet és a nevezési adatlapot. A nevezéseket május 31-ig kell eljuttatni a [email protected] e-mail címre. A zsűri kedvenc tortája elérhető lesz Keszthely cukrászdáiban mindenki számára, és a győztes Keszthely Város Napján veheti át a megérdemelt jutalmát.

Meghirdették a „Magyarország Tortája” versenyt

Idén az Egy a Természettel Nonprofit Kft. támogatásával az Ipartestület meghirdette a „Magyarország Tortája” versenyt, amelyet kiegészítettek az „Egy a Természet” alkategóriájával is. A különleges kategóriának külön versenyt indítottak, így a lelkes cukrászok a hagyományos „Magyarország Tortája” versenyen és az Egy a Természettel versenyen is indulhattak. Az alkotások elbírálásánál nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, de végül megszületett a döntés, és kiderült, kik jutottak a döntőbe. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magyarország Tortája verseny:

  • ARANY RIBISZKE – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)
  • NAPRAFORGÓ – Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda, Budapest)
  • LÚDAS MATYI – Karácsonyi Péter (Pierre Cukrászda, Nagybajcs)
  • SZABACSI RUBATÓ – Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós)
  • ŐSZI PITYMALLAT – a Nándori Cukrászda csapata (Nándori Cukrászda, Budapest)

Egy a Természettel verseny:

  • NIMRÓD – Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső)
  • KIKELET – Póti Éva és Rubint Regina (G&D Kézműves Cukrászda, Somoskőújfalu)
  • HUNYADI HUSZÁR HISTÓRIA – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)
  • CSODASZARVAS – Alena Garannikova (Cake and More by Garannikova, Budapest)
  • ERDEI KISVASÚT – Sulyok Ágoston (Mészáros Cukrászda, Szombathely)

Fotókon a legfinomabb torták

Kiemelt kép: Napraforgó torta – Forrás: Facebook