A Balatoni Szövetség elnöke, Lombár Gábor felhívásban jelezte, hogy a térség már így is leterhelt, ezért mindenkitől azt kéri, hogy a mindennapi életükhöz szükséges tennivalókat ne a Balatonnál végezzék az emberek. A szövetség egyben hatalmas tömegre számít, legalább akkorára, mint amekkora tavaly tavasszal volt.

Nagy tömegre számítanak

Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke azt mondta, hogy a tavaly tavaszihoz hasonló tömegre számítanak a Balatonon idén is. Úgy gondolja, még többen fogják megrohamozni a csodás tópartot a hétfőtől életbe lépő, új, korlátozó intézkedések miatt – írja a Somogy megyei hírportál.

Nem bírják a terhelést

A tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke kéréssel fordult a Balatonra érkezőkhöz. Fel szeretné hívni mindenki figyelmét, hogy idén még nagyobb a teher, ezért mindenkitől azt kérte, figyeljen oda a mostani körülményekre. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tömeggel számolnak

„Számítunk arra, hogy a hétvégén, majd a március 8-tól érvénybe lépő megszorítások miatt is rengetegen érkeznek a Balatonhoz, sőt már az elmúlt hétvégék is nyarat idéző tömegeket vonzottak a régiónkba” – mondta az elnök. EZ IS ÉRDEKELHET: Elhunyt a Homok a szélben szerzője, a Balaton szerelmese koronavírus következtében halt meg

Most komolyabb a helyzet

„A járványhelyzet azonban most komolyabb az egy évvel ezelőttinél és a korábbi hetekénél is. A térség egészségügyi intézményei, orvosai is jobban le vannak terhelve, már csak a lakosság folyamatban lévő beoltása miatt is” – magyarázta Lombár.

Figyeljünk oda

Lombár Gábor minden olyan embertől azt kérte, aki az üdülőövezetbe érkezne, hogy vegye figyelembe a járványügyi helyzetet. Szeretné, ha kevesebben érkeznének vagy ha minél jobban el lehetne kerülni a Balaton és környékének zsúfoltságát. DÖBBENET: A koronavíruson akart meggazdagodni a balatoni férfi, 30 milliót csalt ki egy cégtől

Minél kevesebben, annál jobb

Lombár Gábor az szövetség és a balatoni önkormányzatok nevében mindenkit arra kért, hogy ha teheti, a lakóhelyükön intézze el a bevásárlást, hogy ezzel is elkerüljék a helyi boltok, patikák tömöttségét. Továbbá mindenkit a szabályok maximális betartására kért. EZT IS OLVASD EL: A koronavírus miatt hónapokat kell várni a térkövezésre, bajba kerülhetnek a nyaraló tulajdonosok

Romló adatok

Amint arról a BudaPestkörnyéke.hu hírportál is írt, még sosem voltak ennyire magasak a számok a koronavírus terjedésének vonatkozásában. A legfrissebb adatok szerint 7269-cel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, míg a betegségben elhunyt 146 beteg. EZT SE HAGYD KI: A koronavírus miatt nem szól többet a Gyöngyhajú lány, a vitorlázás szerelmese, Kóbor János drámaian beszélt az Omega végéről

Rekordszámok

A szombati napon nem csak a napi új fertőzöttek száma döntött rekordot, mivel a lélegeztetőgépen lévők száma sem volt még ilyen magas a járvány kitörése óta. Kórházban 7243 koronavírusos beteget kezelnek, akik közül 751-en vannak lélegeztetőgépen. Az elhunytak száma 15 765-re emelkedett, a gyógyultaké pedig 333 045-re.

Folyamatosan oltanak

Haladunk az oltásokkal, ugyanis eddig már 949 497 embert beoltottak az első adag vakcinával, míg 304 880-an már a második oltásukat is megkapták. Továbbá jelenleg közel 400 ezer regisztrált idős oltását végzik, és a közeljövőben is fel szeretnék pörgetni az oltást. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balatonfüred – Fotó: BalatonKörnyéke.hu