Jutalomban részesült Kelemen Gyula rendőr főtörzsőrmester, aki egy 14 éves fiút mentett ki egy Veszprém megyei háztűzből. A hajmáskéri családi háznál tűz keletkezett, a mentésre pedig a hős rendőr és a katona járőrtársa érkezett, akik sikeresen kimentették a fiút, és segítettek a tűz megfékezésében is.

Kitüntették

Elismerésben részesült Kelemen Gyula főtörzsőrmester, a Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja március 23-án, amiért néhány nappal korábban egy 14 éves fiút mentett ki a lángok közül. A jutalmát dr. Fellegi Norbert ezredestől, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől vehette át a hős rendőr. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hajmáskéren volt tűz

Tűz keletkezett

Amint arról a BalatonKörnyéke.hu híroldalon is beszámoltunk, bejelentés érkezett a rendőrségre március 19-én, 12 óra 28 perckor, miszerint tűz keletkezett egy hajmáskéri családi háznál.

Rendőr érkezett katonával

A tűzesethez azonnal kivonult a körzeti megbízott és katona járőrtársa. Eközben a bejelentő elmondta, hogy az ingatlanban egy 14 éves gyermek is tartózkodik.

Mindent füst borított

A helyszínen látták, hogy a ház kert felőli ablaka kitört, és onnan sűrű füst szivárgott ki, ezért a rendőr rögtön a bejárati ajtóhoz sietett, és elkezdett dörömbölni. A katona ez idő alatt elzárta a gázcsapot.

Berúgta az ajtót

Mivel a felszólításra senki sem reagált, ezért a rendőr berúgta az ajtót, a sűrű füstben pedig meg is látta a gyereket a ház folyosóján, akit rögtön ki is vezetett az épületből.

Kitüntetették a hős rendőrt

Fotó: Police.hu

Próbálta eloltani

Ezek után a 14 éves fiú elmondta a rendőrnek, hogy az emeleti szobájában volt, amikor észlelte a bajt. És miután feltűnt neki, hogy a garázsból árad ki a füst, saját maga próbálta eloltani a tüzet.

Eloltották a tüzet

Időközben megérkeztek a helyszínre a tűzoltók is, akik eloltották a tüzet. A 14 éves fiút pedig a mentők szállították kórházba további ellátás céljából. Úgy tudni, a gyereknek nem esett komolyabb baja. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Jutalmazás – Forrás: Police.hu