Befejezte a nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság abban az ügyben, amelyben egy Veszprémhez közeli település melletti erdőben egy női holttestet találtak. Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás, és most előkerült a tettes is, egy 39 éves férfi.

Holttestet találtak

Tavaly augusztus 26-án, kora este érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint egy a Balaton északi partjához közeli erdőben egy női holttestet találtak, mellette pedig egy sérült férfi feküdt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kostámadás történt

A sérült férfi a kiérkező rendőröknek elmondta, hogy a délelőtt folyamán egy felbőszült kos megtámadta. Az állat többszöri ökleléssel durva sérüléseket okozott neki.

Belehalt a sérüléseibe

A Vehir információi szerint a sérült személyt kórházba szállították, azonban a férfi az orvosi segítségnyújtás ellenére egy hónapon belül elhunyt.

Kos volt a támadó

A nyomozás adatai szerint a rendőrök megállapították, hogy a férfi és a nő halála is a kostámadással összefüggésbe hozható. A jószág egyébként egy közeli ingatlan területéről jutott az erdőbe, a juhot befogták.

Kihallgatták a kos gazdáját

Ezek után a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a kos gondozóját, egy 39 éves férfit, aki az erdő melletti területen tartott tenyészállatokat. A férfi azt mondta, hogy a kos a támadást megelőző napokban kóborolt el a bekerített területről.

Veszprém közeli erdőben történt az eset

Elismerte a felelősséget

Az állat gazdája a kihallgatása során azt is elmondta, hogy vállalja a felelősséget azért, hogy nem intézkedett az állat befogásáról. Tettét beismerte, a rendőrök pedig befejezték a szükséges eljárási cselekményeket.

Ez is érdekelhet

Ügyészség dönthet a férfiról

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben befejezte a nyomozást, és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay