Ahogy azt mi is megírtuk itt a Balatonkörnyéke.hu hírportálon kisboltot nyitott a tévés műsorvezető Ördög Nóra a férjével Balatonakarattyán. A biznisz fellendült, a helyiek viszont kiakadtak, hogy vége a nyugalomnak a csendes utcában.

A műsorvezető és fotóművész párjának üzlete rövid idő alatt nagyon népszerű lett: a látogatók nyáron ellepték a korábban békés és csendes utcát, az autóikkal rossz helyen parkolnak, a helyiek szerint időnként a bokrokba vizelnek, emiatt Nóráék kivívták a helyiek haragját, akik kordonokkal és székekkel próbálják kiszorítani életterükből a kéretlen vendégeket – írja a Blikk.

„Először örültünk, hogy újranyit a hely, de Nóráéktól sajnos nem azt kaptuk, amit vártunk. Igazi celebsimogatóvá vált a hely, a legtöbben azért utaznak Balatonakarattyára, hogy közös fényképet készíthessenek Nórával” – nyilatkozta a Blikknek egy férfi, aki a családjával viszonylag közel lakik a Nekem a Balaton névre keresztelt bolttól.

Korábban a gyerekek az utcán is játszhattak, biciklizhettek, ám a megnövekedett forgalom miatt a szüleik ma már nem merik kiengedni őket. A nyári nagy roham már lement, ám egyelőre nem született megnyugtató megoldás.

„Volt, hogy busszal érkeztek turisták, avagy az autósok állták el a kaput, bezárva a tulajt a saját telkére. Rengeteg a probléma – az utcán vizeléstől kezdve a gyorshajtáson át az állandó zajig –, de érdemi megoldás nincs.

Annyit sikerült elérnünk, hogy lakó-pihenő övezetté nyilvánították az utcát és a környékét – mesélte a férfi, aki talán még sosem várta ennyire a nyári szezon végét. Mint mondta, talán megoldást jelenthet, hogy Nánásiék a tópart felé terjeszkednének.

„Újabb terveink vannak itt Akarattyán. Egy új hely nyitását kezdtük előkészíteni, és hamarosan erről is beszámolunk” – árulta el vlogjában a celebpár, akik az újságírók kérdéseire már nem válaszoltak.

A KRESZ rendelkezései szerint a lakó-pihenő övezetként megjelölt területre kerékpáron kívül csak az ott lakók vagy az oda látogatókat szállító gépjárművek hajthatnak be. A járművek maximum 20 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek és várakozni csak a kijelölt területen szabad. Persze ez csak akkor ér valamit ha betartják, vagy betartatják.

Kiemelt kép: Ördög Nóra és Nánási Pál – Fotó: Youtube/Nánásiék