Hónapokkal ezelőtt bezárt a koronavírus-járvány miatt az a Zala megyei Nován lévő panzió, amit a NAV ellenőrei most ellenőriztek. Miután kiértek az ellenőrök, arról kérdezősködtek, miért nem használják a pénztárgépet.

Bezártak

A koronavírus-járvány több vállalkozásnak is a zárás mellett kellett döntenie, és ez így volt annál a Zala megyei turisztikai központnál is, ahol már tavaly novemberben lehúzták a rolót. Nagy volt a meglepetés, amikor a NAV ellenőrei most megjelentek a panziónál – írja az ATV.

Nován történt az eset

Ellenőriztek

Az adóhivatal munkatársai azért jelentek meg a szabadidőközpontnál, mert afelől érdeklődtek, miért nem használják a pénztárgépet. A válasz természetesen egyszerű volt: azért, mert már hónapokkal ezelőtt bezártak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nincs forgalom, nincs pénztárgép

A panzió tulajdonosai azért nem használták a pénztárgépet, mert a járvány miatti korlátozó intézkedések miatt már 2020 novemberében bezártak. És mivel már hosszú hónapok óta zárva tartanak, nincs forgalmuk, így nem is használják a pénztárgépet.

Ki kellett volna jelenteni a gépet

„A jogszabály előírja, hogy a pénztárgépet, ha nem használjuk, ki kéne jelenteni, de minden két hétben két héttel tolják meg az intézkedéseket, tehát alapvetően, mint vállalkozó fogalmunk sincs, hogy mikor fog letelni az a két hét, amikor újra tudunk dolgozni” – mondta az ATV Híradójában Ruzsics Milán ügyvezető-tulajdonos. 

Nem volt bevételük

Az ellenőrzésen nagyon meglepődtek a tulajdonosok, mivel forgalmuk nem volt és bevételt sem szereztek 2020 novembere óta. Egyébként épp a kerti munkák közben ért ki hozzájuk négy NAV-ellenőr.

Nem elég a támogatás

A tulajdonos arról is beszélt, hogy az a támogatás, amit kapnak, szinte semmire sem elég. Elmondta, hogy a 15 dolgozójukból 11-et el kellett küldeni, mert csak 4 alkalmazottat tudtak tovább fizetni.

Lehetetlen így szervezni

Héjja Ildikó arról beszélt, hogy rendezvényszervezőként kifejezetten nehéz bármivel is tervezni a járvány idején, mert a felszerelést, berendezést gondozni kell, és egy rendezvényt nem lehet csak úgy pár nap alatt összehozni. A hosszú előkészületek miatt már most szervezik a nyári és őszi esküvőket, de teszik ezt úgy, hogy nem is tudják, ezek létrejöhetnek-e majd.

Nem történt szabálytalanság

A híradó megpróbálta kideríteni, hogy a járvány ideje alatt vizsgálódott-e máshol is a NAV, de más uszodákat, szállodákat, panziókat nem ellenőriztek. Egyébként a zalai panzióban nem történt szabálytalanság. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: NAV-ellenőr – Forrás: Facebook