Mint kiderült, kinőtték a Fonyód–Badacsony–Fonyód közti versenypályát a balatoni evezősök, akiknek emiatt új helyszínt kellett választaniuk a vízi sporteseményük megrendezéséhez. A verseny új színtere Zamárdiban lesz, onnan indulnak az evezősök, majd eveznek át Tihanyig és Füredig, aztán vissza Zamárdiba.

Új versenypálya

A korábbi Fonyód–Badacsony–Fonyód szakaszról lemondtak a balatoni evezősök, akik idén egy új helyszínen, a Zamárdi–Tihany–Füred–Zamárdi közötti vízi úton mérnék össze a teljesítményüket – írja a Magyar Nemzet.

Zamárdiból rajtolnának

Sokakat érdekel

A balatoni vízi rendezvényen 2020 augusztusában már háromezer versenyző is részt vett, és a szurkolók is sokan voltak, nagyjából kétszer annyian, mint a versenyzők, árulta el a lapnak a Balogh Péter, a rendezvény sajtófőnöke. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem fértek el

„Kinőttük a verseny starthelyét, a fonyódi kutyás strandot” – magyarázta a helyszínváltoztatást Balogh, aki szerint tavaly a nagy érdeklődés miatt már a verseny előtt tíz nappal le kellett zárni a nevezéseket.

Tágasabb a zamárdi strand

A rendezvénygazda Magyar Kajak- és Kenuszövetség (MKKSZ) a helyszűke miatt döntött úgy, hogy idén a fonyódinál nagyobb és tágasabb zamárdi szabadstrandot választják a verseny starthelyéül. A verseny időpontjául pedig július 10-ét választotta az MKKSZ.

Több futam is lesz

„A kilenc kilométeres Zamárdi–Tihany–Zamárdi- mellett lesz egy 15 kilométeres Zamárdi–Tihany–Füred-futam is, utóbbi komoly erőpróbát jelent majd a 95 százalékban amatőr versenyzőnek” – mondta Balogh.

Változhat az időpont

Az evezőverseny időpontjául ugyan július 10-ét jelölték ki, azonban ez változhat az időjárás miatt. További felmerülő időpont lehetne még a július 17-e vagy 24-e.

Sárkányhajó a favorit

Balogh Péter azt is elárulta a lapnak, hogy a kajak, kenu, sárkányhajó, SUP (állva evezés) közül a sárkányhajót kedvelik leginkább a versenyzők és a szurkolók. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az utóbbi időben a legtöbben a SUP-deszkát választják.

Beleszólhat a járvány

A sajtófőnök reméli, a nyári futam egy igazán látványos és izgalmas vízisport-turisztikai attrakcióvá válhat. Bár a szabadtéri programmal kapcsolatban, másokkal ellentétben, Balogh nem olyan optimista, mivel számolni kell azzal a lehetőséggel is, hogy a járvány felülírja az idei versenyt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay