Vasárnap összesen hét személyt mentettek ki a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a tóból. A szegedi fiatalok vízibiciklizés közben kerültek bajba.

Bajban a vízibiciklisek

A vízi rendőrök 17 órakor Siófokon a parttól több száz méterre észlelték, hogy a megélénkült szélben egy vízibicikliről integetve segítséget kérnek. A helyszínre siettek, ahol a hat szegedi fiatal a rendőröknek elmondta, hogy segítség nélkül már nem tudtak volna önerejükből visszajutni a partra.

A partra vontatták

A rendőrök a szolgálati kisgéphajóval a vízibiciklit vontára vették, és utasaival együtt a partközelbe vontatták – közölte a rendőrség. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Motorcsónakot mentettek

A beszámoló szerint nem sokkal később, 19 óra 15 perckor bejelentést kaptak, hogy Badacsony és Fonyód között egy műszaki hibás motorcsónak magatehetetlenül sodródik. A rendőrök a kishajót vontára vették, majd a fonyódi kikötőben biztonságba helyezték.

Itt lehet segítséget kérni

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon.

Tragédia Balatonvilágosnál

Amint arról korábban beszámoltunk, szombaton három fiatal került bajba Balatonvilágosnál. Egy szörfdeszkán úsztak be a vízbe, az egyik fiút ki tudták menteni, két másik azonban eltűnt. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Keresnek két fiatalt

A 17 és 18 éves fiatalokat azóta is keresik. Az egyik édesapja azt mondta, nem tudtak úszni a fiúk, ezt az egyik szemtanú is megerősítette. A tragédiáról ide kattintva olvasni.

Kiemelt kép: illusztráció