Mától egy órával tovább jár a balatoni komp Szántód és Tihany között. A március 11-ig érvényes menetrend szerint Szántód felől 7.00-18.00 óra között, Tihany irányából pedig 7.15-18.15 között óránként indulnak a kompok.

Gyorsan át tudsz jutni a túlsó partra

A menetidő 8 perc. Szükség esetén sűrítik a járatokat.

Ennyibe kerül egy átkelés

Teljesárú800 Ft
50%-os400 Ft
Kerékpár400 Ft
Motorkerékpár1000 Ft
Személygépkocsi1900 Ft

Így fizethetsz

  • készpénz
  • bankkártya
  • SZÉP kártya (szabadidő alszámla)
  • BAHART Ajándékkártya és BAHART Joker kártya
  • Jegyvásárlásnál egyidejűleg maximum kétféle fizetési mód alkalmazható, melyből az egyiknek készpénz típusúnak (készpénz vagy bankkártya) kell lennie.

Visszaváltható a jegy, de ennek ára van

A fel nem használt menetjegy visszaváltását az utazás megkezdése előtt a menetjegyet kiadó pénztártól lehet kérni 10% kezelési költség levonása mellett.

Új kompok érkeznek

Mintegy 5,7 milliárd forint értékben két 45 méteres komp és két, 35 méter hosszú katamarán készül a Balatonra, miután eredményesen zárult a Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben indított nyílt, európai uniós közbeszerzési eljárása.

Nem volt nehéz választani

A kiírásra egyetlen érvényes ajánlat érkezett, a nyertes pályázó a felvidéki, komáromi székhelyű SAM Shipbuilding and Machinery vállalat.

Mindent a nyertesnek kell csinálnia

A gyártó feladata a tervek elkészítése, engedélyek beszerzése, a hajók legyártása és Balatonra szállítása, a végszerelés és a kész hajók átadása.

2022-es szezonban láthajuk majd őket

A fejlesztést történelmi léptékűnek nevezi a balatoni hajózás életében a Bahart, megjegyezve, hogy az új hajók várhatóan 2022 tavaszára készülnek el, illetve ekkor bocsáthatják vízre azokat.

Nehéz lesz ideúszniuk

Szállításukat a Sió-csatornán tervezik, ami komoly logisztikai és koordinációs feladatot jelent majd – tették hozzá az MTI híre.

A piszkos anyagiak

A 15,9 millió eurós beszerzés a magyar kormány csaknem 6,6 milliárd forintos tőkeemeléséből, a Bahart hajóflotta megújításának 1. üteme lesz, része a társaság 2030-ig tervezett teljes modernizációs folyamatának. A kompok és katamaránok beszerzésén túl, a következő években megújulnak a kikötők és a révállomások is. A Bahart célja, hogy európai színvonalú szolgáltatást biztosítson az utasainak – áll a közleményben.

Hogyan hatott a járvány a kompközlekedésre?

A Bahart kompjain és személyhajóin tavaly nyáron 300 ezerrel kevesebben utaztak, mint az elmúlt év hasonló időszakában, a szállított kerékpárok száma viszont 16 százalékkal nőtt.

További híreket olvashatsz a balatoni hajózásról, köztük a hajófenntartási költségkről, ha ide kattintasz!