A fiatal nő féltékeny férje először csak az ajándék Fordot lopatta el, aztán sokkal keményebb módszerek következtek. Rágyújtották Zsuzsára és gyerekükre a házat, majd pokolgépet tettek a kocsijába. Úgy tűnt a nő mindent túlél, de végül egy aljas trükkel végeztek vele. Újranyitottuk a Pogány madonna című, kalandfilmbe illő, drámai ügy aktáját.

A bérgyilkosok megbízója: maga a férj

Robbantások, maffialeszámolások, emberrablás, bérgyilkosság: a rendszerváltás utáni években sok olyan típusú bűncselekmény történt Magyarországon, amilyeneket ma már inkább a krimikben és akciófilmekben láthatunk. Ennek egyik ékes példája egy fiatal nő ellen 1991-ben elkövetett szabályos bérgyilkosság volt, amelyet ráadásul férje megbízásából követtek el. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szerelemnek indult…

A német állampolgárságú Andresz Matias és Varga Zsuzsa még a rendszerváltás előtt, 1988-ban ismerkedett meg egymással egy gyenesdiási panzióban, ahol a 26 éves nő alkalmi felszólgálóként dolgozott. Az ismeretségből szerelem, majd annak ellenére házasság lett, hogy a német férfi, akinek ez volt a hatodik házassága, csaknem negyven évvel idősebb volt Zsuzsánál. A nő az esküvőkor már terhes volt, gyerekük nemsokára meg is született.

Elviselhetetlen féltékenység

Ekkor Németországban laktak, de hamarosan a Balaton parti településre költöztek, ahol vettek egy házat. Matthias elviselhetetlen féltékenysége miatt azonban annyira összerúgták a port, hogy Zsuzsa a közelben lakó édesanyjához költözött. Mint kiderült, Matthiasban ekkor eltört valami, és eldöntötte, hogy módszeresen pokollá teszi felesége életét.

Sósavval akarta elcsúfítani

A betegesen féltékeny férfi először egy budapesti ismerőse révén ellopatta felesége piros Fordját, amit korábban ő adott ajándékba. Ez azonban nem volt neki elég, és eldöntötte, hogy Zsuzsának meg kell halnia, amiért elhagyta őt. Először sósavval akarta elcsúfítani a nő arcát, de a korábban a Fordot is ellopó V. J.-nek ehhez nem volt gyomra.

Rájuk gyújtották a házat

Ez a bizonyos V. J. azt azonban vállalta, hogy bűntársával rágyújtják Zsuzsára a házat. Tragédia ekkor még szerencsére nem történt, bár a fél ház leégett, de a bent alvók, köztük a közös gyermek, még ki tudtak menekülni. A család kénytelen volt a melléképületbe költözni, de a férj ezt is felgyújtatta. Zsuzsáék még ezt is megúszták. Kérdés persze, hogy hol volt a rendőrség, történt-e feljelentés?

Bomba az utastérben

Matthias ekkor a korszak egyik ikonikus és szörnyű likvidálási módszere mellett döntött: az asszonyt fel kell robbantani. Visszalopatta a piros Fordot közös házuk elé, és bombát szereltetett a belső világítás burájába. Amikor Zsuzsa kinyitotta az ajtót, a pokolgép valóban felrobbant, de „csak” a kocsi tetejét szakította szét, a nőnek nem esett baja.

Rendőrnek öltözve szúrta halálra

A férj ekkor pár hónapig nyugton maradt, de nem tett le arról, hogy feleségét megöleti. Volt egy Imrik Sémán nevű szlovák férfi, aki már a gyújtogatásban is részt vállalt. Neki és a már említett V. J.-nek az volt a feladatuk, hogy Zsuzsát most már tényleg eltöröljék a Föld felszínéről. Sémán rendőri egyenruhába bújt, majd bekopogtak Zsuzsához. A nő természetesen beengedte őket, mire Sémán tizennyolc késszúrással megölte.

A piros Ford lett a vesztük

A sors iróniája, hogy a két gyilkos vesztét végül az okozta, hogy Matthias ugyanolyan piros fordot vett szlovák bérgyilkosának, mint amilyet korábban a feleségének. Ezt a német rendszámú autót látta egy tanú Zsuzsa megölése helyszínének közelében.

A megbízó rögtön felszívodott

Imrik Sémánt végül akkor fogták el, amikor ugyancsak rendőregyenruhába öltözve kirabolt és csúnyán megvert egy nőt Budapesten. Herr Matthias, a megbízó rögtön a gyilkosság után hazautazott Németországba. Miután azonban egy gyenesdiási szomszéd felhívta a felhalmozódott számlák miatt, hazautazott.

Egy maréknyi márkáért

A féltékenységből saját feleségét megölető német férfit már a határon várták a rendőrök. Ekkor egyébként már hetedik párjával érkezett, egy 25 éves nővel, aki állítólag terhes volt tőle. Imrik Sémán, a szlovák bérgyilkos a lebukását okozó Fordért és mindössze néhány száz márka fizetségért ölte meg Varga Zsuzsát. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Fortepan.hu/Kékvillogó/montázs