Naplementekor indult be a vízbe egy pár Balatonszemesnél. Úgy használtak egy kétszemélyes matracot, hogy egyikük sem tudott úszni.

Egy rendőrön múlott két ember élete

A balatonföldvári körzeti megbízott lélekjelenlétén múlott, hogy nem történt újabb kettős tragédia a Balatonnál – közölte a Somogy megyei rendőr-főkapitányság.

Kempingből jött a segítségkérés

Egy balatonszemesi kempingből jött a segélykérés. A férfi még szombaton azt közölte, hogy a fia és az éppen születésnapját ünneplő barátnője napnyugtakor egy matraccal mentek fürdeni, azóta nem adtak magukról életjelet.

Eleinte a partról keresték őket

Pusztai Zoltán törzszászlós Balatonszemesen, a Hullám utcai strandnál végezte a keresést, amikor egy férfi arról beszélt neki, hogy segélykiáltást hallott a víz felől.

Hallottak valamit

Immáron többen kiabálták a parton, keresvén a párt, amikor nagyon távolról ismét meghallották a segélykérést. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva!

Megvilágították a vizet

A rendőrök ekkor már a szolgálati gépkocsi reflektorával pásztázták a Balatont az északi part irányába, de a fényszóróval belátható távolságon belül senkit sem észleltek.

Két SUP-deszkás segítségével találták meg őket

Időközben a parton két SUP-deszkás (egy férfi és a lánya) felajánlotta a segítségét, így a törzszászlós az egyik járőrtársával, egy honvéd tizedessel együtt levette a szolgálati felszerelést és az egyenruhát – amelyet harmadik társuknál hátrahagyva – a deszkákon közösen elindultak a bajbajutottak kimentésére.

Másfél kilométerre

A mentőcsapat a parttól másfél kilométerre észrevették a sodródó matracot, amin az asszony enerváltan feküdt, míg párja utolsó erejével, kétségbeesetten próbált kapaszkodni.

A zászlós is keményen úszott

A férfit kihúzták a vízből az egyik SUP-ra, majd Pusztai törzszászlós kezeivel a matracba és a másik SUP-ba kapaszkodva kiúszott a nővel. Megjegyzendő itt a víz már több méter mély volt.

Nem is voltak fiatalok

A parton a két budapesti személyt, a 37 éves férfit és a 41 éves nőt átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik mindkettőjüket kórházba szállították.

A törzszászlósnak már nem ez volt az első mentése

Július végén egy kislányt mentett ki a Balatonból. Ekkor a balatonszárszói strandon lépett akcióba.

Erről az esetről így számoltunk be