Önbíráskodás miatt emelt vádat a veszprémi ügyészség egy horgász ellen, aki a horgászfelszerelésének tönkretétele miatt szemet szemért, fogat fogért felkiáltással, hasonló károkozással fenyegetett egy vitorlázó családot.

Egy elszakított damil

A 67 éves férfi tavaly szeptemberben, egy késő délutáni órákban egy balatoni stégnél horgászott, amikor a parttól 15-20 méter távolságra elhaladt egy vitorláshajó, amely elszakította férfi horgász damilját – írja a veol.hu.

10000 forintot követelt

A horgász a fentiek miatt a közeli kikötőhöz ment, ahol feldúltan a kikötni igyekező hajó tulajdonosaitól, egy házaspártól a horgászbotja megrongálása miatt 10000 forint kártérítést követelt és azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben nem fizetnek neki, akkor ő is kárt fog okozni a hajóban. További balatoni friss hírekért kattintson ide!

Előkerült a bicska

A házaspár férfi tagja közölte a követelőző férfival, hogy nem fizet, mert aki a kikötő közelében horgászik, az bizony így járhat. Ettől a terhelt olyannyira méregbe gurult, hogy felugrott a hajóra, elővett egy kb 8 cm pengehosszúságú bicskát, hogy azzal kárt okozzon a hajóban, de közben a megtámadottak női tagja lefogta.

Komoly fenyegetés

A férje közben közölte, hogy inkább fizet és elmegy pénzért, ám ahogy leszállt a hajóról, az idős férfi a bicskával a vitorlát 5 cm hosszan megsértette. Emiatt a hajó tulajdonosa a rendőrséget hívta. A feldúlt horgász még ekkor is hangosan kiabált, hogy „szemet szemért, fogat fogért”.

Még nincs vége

Az ügyészség az önbíráskodó, eddig büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően 150.000 ft pénzbüntetést szabott ki a terhelttel szemben, védője azonban tárgyalás tartását kérte, így az eljárás a bíróságon folytatódik tovább.

Budapesten is volt egy késes támadás

Járókelők segítségével még a helyszínen elfogták a rendőrök azt a férfit, aki egy XVI. kerületi csemegeüzletet rabolt ki a napokban, késsel fenyegetve az eladót. A 21 éves férfi, miután megszerezte az üzlet bevételét és egy mobiltelefont, a boltból kilépve menekülése közben elesett, a járókelők pedig visszatartották, és átadták a kiérkező rendőröknek.

Újra próbálkozott

A rablásban az eladó nem sérült meg. Hozzátették: a férfinél a rendőrök megtalálták az elkövetéshez használt kést, melyet lefoglaltak. Az ellopott pénzt és mobiltelefont visszaadták a sértettnek. A fiatal napra pontosan fél éve is ugyanígy, késsel rabolta ki ugyanezt a csemegeüzletet.