A siófoki ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az állára húzott maszkkal utazott a vonaton, majd rátámadt a jegyellenőrre, aki ezt szóvá tette.

Elkerülhetetlen volt a dulakodás

A férfi korábban a vasútállomáson dolgozó biztonsági őrrel is konfliktusba keveredett. Ezután támadt rá a kalauzra is az enyingi férfi. További friss hírek Balaton partjáról ide kattintva.

Siófokról jött a vonat

A 48 éves enyingi férfi 2020 szeptemberében egy Siófokról Székesfehérvárra tartó személyvonaton utazott, azonban az ekkor érvényes járványügyi intézkedések ellenére a maszkot szabálytalanul viselte, ugyanis az nem takarta megfelelően a száját és az orrát.

A kalauz próbált szólni

Amikor a jegyellenőr felszólította a védőmaszk előírásoknak megfelelő viselésére, a vádlott rendkívül indulatossá vált, és előbb meglökte, majd megütötte a sértettet, aki futva a vagon első szakaszába menekült, miközben telefonon értesítette a rendőrséget.

Jöttek a rendőrök

Miután a vonat néhány perccel később a következő állomáson megállt, a vádlottat a helyszínre érkező járőrök elfogták és a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították.

A helyszín, ahol elkapták

Az ügyészég felvétele

Nem ez volt az első esete

A közfeladatot ellátó személynek minősülő jegyellenőr bántalmazásán túlmenően a férfinak azért is felelnie kell, mert 2019 decemberében a siófoki vasútállomáson előbb hangosan szidalmazta a várakozó utasokat, később úgy megrángatta a váróterembe érkező biztonsági őrt, hogy annak elszakadt a mellénye.

Letöltendő börtönt kérnek rá

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Egy másik agresszív férfit is elfogtak

Édesanyja készpénzét vette el egy 63 éves férfi, aki rendszeresen inzultálta idős édesanyját– számolt be a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfi csütörtök délelőtt egy lezárt szekrényből lopta el a vele közös háztartásban élő, 90 éves édesanyja mobiltelefonját és készpénzét.

Az ital volt a baj

Az idős nő nem csak emiatt hívta ki a rendőröket, hanem mert megelégelte, hogy ha fia italozik, akkor rendszeresen agresszívan viselkedik vele, és már félt tőle. A rendőrök elfogták a fiát és lopás miatt kihallgatták. A férfi beismerő vallomását tett, a rendőrség pedig ideiglenes megelőző távoltartásáról határoztott.