A járvány elleni védekezés kulcsszereplőinek mondott köszönetet a keszthelyi, turisztikai szezon megnyitóján Nagy Bálint polgármester, aki a város kórháza elé szervezte a különleges évadnyitót. Elmondta, most az egészségügyi dolgozók nélkül nem lehetne se nyitni, se szezonkezdést ünnepelni.

Kórháznál indult a szezon

A szokásos május 1-jei szezonkezdés ezúttal a keszthelyi kórháznál indult, ahol a város polgármestere és Keller András Kossuth-díjas hegedűművész mondott köszönetet az egészségügyben dolgozók fáradhatatlan munkájáért. Nagy Bálint polgármester egyenesen úgy fogalmazott: nélkülük nem is lehetne nyitni – írja a Zaol.

Keszthelyen is beindult a szezon

Odavitték a koszorút

Nagy Bálint azt mondta, hogy a járvány ideje alatt mindenki megtanulta, hogyan tudjuk a feladatainkat a lehető leghatékonyabban elvégezni. Szerinte az egészségügyi dolgozóknak köszönhető, hogy beindulhat a városban a turisztikai szezon, ezért gondolta fontosnak, hogy a hagyományoknak megfelelő, szezonnyitó, balatoni koszorúzás a kórháznál történjen, orvosok, ápolók és mentők jelenlétében. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jár nekik a tisztelet

Keller András, a Concerto Budapest zenei igazgatója a szezonnyitón arról beszélt, hogy elismerés és köszönet jár az egészségügyi dolgozóknak, akik a legnagyobb veszélyhelyzet idején is állták a sarat, „hogy átvészelhessük ezt a szörnyű időszakot”.

Adományokkal támogattak

A nagyzenekar tagjai egyébként több kórházba is ellátogattak, hogy adományokat vigyenek nekik. Ezenkívül tavaly még egy hős koncertsorozatot is indítottak mindazoknak, akik a magyar emberekért dolgoztak.

Így zajlott az ünnepély

Augusztusban nagykoncert

A hegedűművész ezután azt is kifejtette, hogy a jövőben együttműködik a Concerto Budapest és Keszthely, és a projekt első állomásaként augusztusban egy szimfonikus nagykoncertet rendez a zenekar a városban.

Ezzel fejlesztenék a turizmust

„Miközben jártam a világot, mindig arról álmodoztam, hogy mivel a Balatonnál nincs nagyobb kincse hazánknak, nagyszerű lenne, ha itt megvalósulhatna egy jelentős nemzetközi komolyzenei fesztivál, ami hozzájárulhat a minőségi turizmus fejlődéséhez is ebben a régióban. Ennek Keszthely lehet a bölcsője, mi mindenesetre elvetjük a magot, s remélhetőleg az kisarjad” – fogalmazott Keller András.

Megkoszorúzták a tavat

Ezek után Keller Homoki Gábor hegedűművésszel adott minikoncertet Bartók Béla duóiból, majd ezt követően Nagy Bálint, Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Vozár Péterné alpolgármesterrel, illetve a kiscserkészek segítségével megkoszorúzták a Balatont az egyik mólónál. Ezzel szimbolikusan is elindították az idei szezont.

Felavatták a tavat

Sok programmal készülnek

A polgármester azt is elárulta a lapnak, hogy a Festetics-örökséghez méltó, kulturális programokkal készülnek az idei nyárra, de ezeken kívül szabadtéri eseményeket is rendezni fognak. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Keszthelyi szezonnyitó – Forrás: Facebook/Nagy Bálint