Balatonfűzfőn nyolcat, míg Siófokon egy autót tört fel az a két tolvaj, akik a járművekből szinte mindent elloptak: magukkal vittek laptopokat, tableteket, mobilokat, de az autókban többször kárt is okoztak. A balatoni strandoknál elkövetett lopásaikon kívül egy budapesti parkolóban is feltörtek gépkocsikat, most viszont a Veszprémi Járási Ügyészség vádat emelt ellenük.

Feltörték az autókat

A Veszprémi Járási Ügyészség vádirata szerint a két férfi 2020 nyarán a balatoni strandok előtt parkoló autókat törték fel, majd azokból ellopták az értékeket. A két tolvaj két nap alatt követte el a lopásokat, zömmel Balatonfűzfőn, de egy siófoki és egy budapesti parkolóból is feltörtek autókat. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Strandnál követték el a bűncselekményeket

Kiszemelték az autókat

Felkészülten követték el a lopásaikat a tolvajok, ugyanis a két férfi autóval érkezett Balatonfűzfőre, de vittek magukkal két kerékpárt is. Az autójukat egy félreeső helyen leparkolták, majd a kiszemelt, strand közelében álló járműveket megközelítették a biciklijükkel.

Így dolgoztak

Az elkövetők a biciklire pattanva gyorsan el tudták hagyni a tett helyszínét, az ellopott értékeiket pedig az autójukban el tudták rejteni. A két férfi tavaly nyáron összesen nyolc autót tört fel Balatonfűzfőn, míg egy másikat Siófokon. A lopásaikkal 12 embert károsítottak meg.

Lecsaptak az értékekre

A feltört autókból főként laptopokat, tableteket, mobilokat, bluetooth hangszórókat és készpénzt vittek el, de a lopásaik mellett anyagi kárt is okoztak az autók tulajdonosainak. Amikor a rendőrök  július 4-én elfogták a tolvajokat, az átvizsgálásuk során megtalálták náluk a gépkocsik ajtajának felnyitásához kialakított eszközöket, és előkerültek zárjelblokkolók is, amelyek az autók bezárását megakadályozzák.

Megtalálták a szerszámaikat

Fotó: Police.hu

Lebuktak a tolvajok

Fotó: Police.hu

Budapestről is loptak

A két budapesti férfi, az 53 éves Cs. Gábor és a 46 éves F. István a balatoni lopásaikat megelőzően zárblokkolásos módszerrel egy budapesti parkolóban is feltörtek egy autót, amelyből egy laptopot loptak el. A nyomozás során az ellopott tárgyak egy része előkerült, de a többire polgári jogi igényt jelentettek be az áldozatok.

Börtön indítványoznak

A két bűnügyi felügyelet alatt álló, budapesti férfi ügyében a Veszprémi Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. F. István esetében börtönt, míg a többszörös visszaeső Cs. Gábor esetében – mivel próbaidő alatt követte el a lopásokat – fegyházat javasolt az ügyészség. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció