Kigyógyult a kornavírusból Lékai Máté. A Veszprém kézilabdázója még nem térhet vissza a pályára, csak edzhet. Felesége azonban szomorú, mert a betegség alatt férje nem tudta megcsináltatni kivert fogát sem.

A balatoni magyar sztár jól viselte

„Nagyon enyhe lefolyású volt nálam a koronavírus, az már nehezebb volt, hogy a családomtól két hétig távol voltam” – árulta el Lékai Máté a Reggeli Startban.

Ami mégis fájt

„Izmot veszítettem meg az ízületeim fájnak, most, amikor visszatérek” – adott helyzetjelentést a DIGI Sport reggeli műsorában a koronavíruson átesett Lékai Máté, a Telekom Veszprém kézilabdázója.

Még nincs játékengedélye

„A mozgást elkezdtem, természetesen a vizsgálatok után, egyelőre dolgozom, hogy visszanyerjem az erőmet; azt nem tudom pontosan, hogy mikor kapom vissza a játékengedélyt – szerintem heteken belül.”

Többen is betegek a csapatnál

A Veszprém csapatából öten koronavírus, ketten sérülés miatt nem játszottak az Aalborg ellen 33-27-re megnyert BL-mérkőzésen.

Nem őszinte a mosolya

A válogatott kézilabdázónak már a betegségét megelőzően kijutott a jóból: „Fogam még mindig nincs sajnos, feleségem legnagyobb bánatára. Ligetvári Patrikkal ütköztem edzésen, és kiverte a fogamat. Neki szétnyílt a keze, a fogamtól, nekem meg a fogam bánta ezt a történetet.”

Semmi panaszkodás

Az irányító a járvánnyal kapcsolatban azt mondta, hogy „mindenki kerülhet ilyen szituációba, előbb vagy utóbb elkerülhetetlen, hogy legyenek koronavírusosok a csapatban, ráadásul mindig van sérülés is. Mindig azzal a csapattal kell megnyerni a mérkőzést, amelyik rendelkezésre áll.”

A várható meccsekről, nehéz ellenfelek jönnek

A következő hetekben a Kiellel és a Barcelonával is megmérkőzik a Veszprém férfi kézilabdacsapata a BL-ben, majd a Szeged elleni bajnokit követően az előző szezonból eltolt kölni BL Final Four következik, ahol újra a Kiel lesz az ellenfél az elődöntőben. „Olyan, mintha májusban lennénk már, amikor szinte csak rangadó van és eldőlnek a kérdések. A december hónap a BL-csoportunkban elfoglalt helyünket is nagyban befolyásolni fogja”.

A karácsony is munkával telik majd el

Lékai Máté a kölni négyesdöntőt illetően elmondta a Reggeli Startban: „Életemben először a karácsony mindhárom napján edzeni fogunk, bízom benne, hogy nem lesz nálunk fertőzött, és akkor ki tudunk menni a Final Fourra, és a célunk, hogy megnyerjük – de a másik három csapatnak is.” A Bajnokok Ligája Final Fourt december 28-29-én rendezik Kölnben.