A gyilkos harminchétszer szúrt, az áldozatnak mégis volt annyi ereje, hogy kimásszon az ablakon. Huszonkét éve megoldatlan a balatonalmádi házában megölt üzletkötő esete, de Rehák Gizella gyilkosa nem nyugodhat.

Holttest hever a ház előtt

1995. november 13.: Zoltán, a fiatal újságkihordó először azt gondolta, talán egy részeg vagy egy hajléktalan fekszik Balatonalmádiban a Balázs Béla utcán. Amikor aztán közelebb ért, megdöbbenve tapasztalta, hogy egy összeszurkált nő véres holtteste hever a 27. szám előtt. Az áldozatot Rehák Gizellának hívták, akit nagyon csinos, vonzó hölgynek ismertek a környéken. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Szerette a férfiakat, ők is szerették

Gizella biztosítási üzletkötőként dolgozott, nem sokkal korábban jött haza Németországból, ahol házvezetőnőként kereste a kenyerét. Egyedül élt, de szerette a férfiakat, ahogyan a férfiak is szerették őt. Harminchét késszúrást találtak a testén. A támadás a lakásában érte, de még a több tucatnyi szúrás ellenére is volt annyi ereje, hogy kimásszon ablakon. Segítséget azonban már nem tudott kérni, mert az utcára vonszolva magát, elvérzett.

Nem volt erőszak

A nyomozók következtetései szerint Rehák Gizellát gyenge fizikumú férfi vagy egy nő ölhette meg, olyan, aki ismerte. A bűnügyi technikusok ugyanis nem találtak erőszakos behatolásra utaló nyomot a helyszínen. Fel kellett keresni Gizella minden lehetséges ismerősét, ami nem volt könnyű, hiszen gyakran váltogatta partnereit.

Egy bosszúra éhes feleség?

Mivel érték nem tűnt el a házból, a nyereségvágyból elkövetett emberölés nem tűnt életszerűnek. Valamelyik partnere végezhetett a nővel. Vagy valamelyik ilyen személy bosszúszomjas felesége? Tűt kellett volna megtalálni a szénakazalban.

Lezárt, majd leporolt akták

Az első gyanúsított egy magyar férfi volt, aki még Németországban ápolt bensőséges kapcsolatot Rehák Gizellával. Ez a fiatalember tagadta a románcot, megfelelő alibivel viszont nem rendelkezett. A gyilkos által hátrahagyott nyomok azonban nem illettek rá. A nyomozást 1997 áprilisában lezárták, de nyolc évvel később újranyitották az aktát.

Vérfoltok Viktor ruháján

Ekkor került képbe egy Bujtás Viktor nevű helyi férfi. Kiderült, hogy vérfoltokat találtak azon a ruháján, amelyet a gyilkosság idején viselt. A gyenge fizikum miatt is gyanús volt, pont ilyet kerestek a nyomozók. A részeges férfi az első hazugságvizsgálatra ittasan érkezett, ezért azt nem lehetett elvégezni. A második ilyen esetnél azonban olyan válaszra is bejelzett a gép, amelyet csak az tudhatott, aki megölte Rehák Gizellát.

Hogyan került oda a kés?

Bujtás Viktor ráadásul egy társaságban azt mondta, a kést később oda kell elrejteni, ahol a gyilkosság történt, mert ott már biztosan nem fogják keresni a nyomozók. Rehák Gizella házának új tulajdonosai találtak is egy elásott, vérnyomos kést a kertben, de azon állati eredetű vér volt. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Addigra meghalt

Bujtás Viktor közben súlyos betegsége miatt egyre többet feküdt kórházban. Mire a nyomozók kidolgoztak egy beszélgetési stratégiát, amellyel esetleg sarokba szoríthatják a férfit, Viktor meghalt a kórházban. Rehák Gizella gyilkosát a mai napig nem találták meg, de ez a bűncselekmény sem évül el, ezért a tettes, ha még él, nem nyugodhat meg. Ha szeretnél még ilyen újranyitott aktát olvasni, klikkelj ide!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Fortepan.hu