Zalaegerszegi lakos miatt kellett intézkednie a tapolcai rendőröknek, miután a férfi zavartan viselkedett egy balatoni családi ház előtt. Az illetőt elfogták és kihallgatták, és kiderült, hogy a fiatal kábítószert és új pszichoaktív anyagot is fogyasztott.

Ordibált

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre tavaly május 29-én, délután arról, hogy az egyik kővágóörsi családi háznál egy férfi összefüggéstelenül kiabál és fenyegetőzik. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata közleménye szerint a fiatal kábítószert fogyasztott. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az északi parton fenyegetőzött

Elfogták

Az érthetetlen ordibálás és fenyegetőzés miatt a 25 éves zalaegerszegi férfival szemben felmerült a gyanú, hogy kábítószer hatása alatt áll. A kiérkező járőrök elfogták a férfit, majd mintavétel miatt előállították.

Be volt drogozva

Az eljárás során a szakértői vizsgálat megállapította, hogy a férfi kábítószert és új pszichoaktív anyagot is fogyasztott a fenyegetőzése előtt.

Kihallgatták

A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták, és ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást. Az új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos szabálysértésért pedig külön feljelentéssel éltek vele szemben az egyenruhások.

Lezárták a nyomozást

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat átadta az ügyészségnek.

Napokban egy körözött férfit fogtak el

Tegnap írtunk róla, hogy a rendőrök megállítottak igazoltatni egy 39 éves zalaegerszegi férfit a megyeszékhelyen, az Alsó-Avashegyi utcában, de mint kiderült az adatok ellenőrzésekor, a férfit körözik.

Nem működött együtt

A zalaegerszegi fiatalemberrel szemben azért adtak ki körözést, mert nem fizette meg az ellene kiszabott pénzbírságot, azt közérdekű munkával nem váltotta meg, így az elzárásra lett változtatva, de annak letöltését nem kezdte meg.

Elfogták

A rendőrök a körözött személyt előállították, majd a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Police.hu