A megyei rendőrök Zalaegerszegen állították meg a hatóság által keresett férfit. A 39 éves bűnözőt fogdába vitték.

Igazoltatták

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Lovas-Kutyás Alosztályának munkatársai a megyeszékhelyen, az Alsó-Avashegyi utcában állítottak meg és igazoltattak egy 39 éves helyi férfit 2021. április 13-án 16 óra körül. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elkérték az iratait

Kiderült, körözik

Amikor a rendőrök ellenőrizték a férfi adatait, hamar kiderült, hogy az illetőt körözi a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság. Emiatt rögtön intézkednie is kellett az egyenruhásoknak.

Nem működött együtt

A zalaegerszegi fiatalemberrel szemben azért adtak ki körözést, mert korábban nem fizette meg a rá kiszabott pénzbírságot, azt közérdekű munkával nem váltotta meg, így az elzárásra lett változtatva, de annak letöltését nem kezdte meg.

Elfogták

A rendőrök a körözött személyt előállították, majd a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

Legutóbb egy körözött zalacsébi férfit fogtak el

Mint megírtuk, a zalaegerszegi rendőrök április elején a Széchenyi téren igazoltattak egy 29 éves zalacsébi férfit, akiről kiderült, hogy körözés volt kiadva ellene. Az elkövető bűne hasonló módon az volt, hogy nem fizette be az ellene korábban kiszabott pénzbírságot, azt közmunkával nem dolgozta le, így a büntetését elzárásra módosították, aminek a letöltését nem kezdte meg.

Őt is elzárták

A rendőröknek nem volt más választásuk, ezért a körözött zalacsébi férfit elfogták és előállították, majd a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

Baleseteknél is intézkedtek

A Zala megyei rendőrök csakugyan a hónap elején baleseteknél is intézkedtek: az öt balesetben egy járt könnyű sérüléssel, a többi négynél anyagi kár keletkezett. Kiemelkedő szabálysértés miatt 14 feljelentést tettek az egyenruhások. Az alkoholszonda egy esetben jelzett pozitív értéket az ellenőrzött járművezetőknél Zala megyében.

Négy embert bevittek

A hó eleji intézkedéseik során összesen négy embert állítottak elő, közülük a körözött zalacsébi férfit. A másik három elkövetőt bűncselekmények elkövetése miatt állították elő, biztonsági intézkedés pedig négy esetben történt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrség – Forrás: Police.hu