Doktor Balaton lesz a címe a TV2-ön induló magyar szériának, melynek szereplője lesz Voith Ági és Bodrogi Gyula is.

Az új filmsorozatot a TV2 nemrég jelentette be, a siker valószínűleg nem marad el, hiszen remek színészek mellett egy sikeres producert bíztak meg a gyártással és a Balaton, mint téma is népszerű.

Sokan már most egész egyszerűen csak A „magyar Dallasként” emlegeti a TV2 új sorozatát.

A napi széria vezető producere és kreatív vezetője Diószegi Judit lett, akinek olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Drága örökösök, a 200 első randi vagy a Kútfejek című film.

A TV2 tájékoztatása szerint teljes egészében magyar fejlesztésű napi sorozat középpontjában a magyar tenger, az egyedülálló és hatásos gyógyvíz, hazánk legnagyobb tava került.

A történet egy fantázia szülte balatonfelvidéki településen játszódik, ahol az élet és a világ igencsak különböző helyeiről érkező karakterek sorsa keresztezi egymásét okozva ezzel váratlan fordulatokat.

A sorozat fő karakterét Mészáros András játssza, de mellette a főbb szerepekben Hirtling Istvánt, Pálfi Katalint, Sárközi Nagy Ilonát láthatjuk. Nem utolsó sorban olyan színésznagyságok is részei lesznek a Doktor Balatonnak, mint a Jászai Mari-díjas, érdemes művész Voith Ági és a Nemzet Színésze címmel, a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjjal is jutalmazott Bodrogi Gyula is.

A Doktor Balaton egy úgynevezett dramedy (a dráma és a vígjáték műfaji sajátosságait vegyítő), melyen valószínűleg nem csak jókat fogunk nevetni, de elgondolkodtat is bennünket.

A történet helyszíne egy képzeletbeli balatonfelvidéki település, Balatonmeggyes. A városka új orvosa lesz dr. Balla-Tóth András, elkötelezett, hivatásának élő missziós orvos, akit a gyógyszerlobbival folytatott küzdelme kényszerít egy kis kitérőre.

Kiemelt kép: Doktor Balaton logo – Forrás: TV2