A Lidl úgy döntött, hogy nem csak a hatósági áras termékekre, de a vécépapírra, konzervekre és még a tejre is korlátozást vezetnek be.

Korlátozzák a vécépapírt

Nem lehet annyi vécépapírt vagy éppen tejet venni a Lidl-ben, mint amennyit akarunk. A Telex egyik vásárlójának tűnt fel, hogy négy csomag vécépapírt szeretett volna venni, de papírhiány miatt egy vásárló csak három papírterméket vehetett egyszerre. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korlátozzák a tejet

Egy másik vásárló arról számolt be, hogy az eddigi egy karton, vagyis 12 liter helyett legfeljebb 6 liter 2,8%-os UHT-tejet lehet venni egyszerre. A portál megkérdezte a Lidlt, hogy milyen termékekre van mennyiségi korlátozás az üzleteikben.

Mennyiségi korlátozás

A Lidl válaszában ezt írta: „Áruházainkban jellemzően az árstoppal érintett árucsoportok esetében vezettünk be mennyiségi korlátozást. Vállalatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy az áruellátás folyamatosan biztosított legyen, ugyanakkor az utóbbi hónapokban az tapasztalható, hogy többszörös az érdeklődés az árstoppal érintetett termékek iránt.”

Nagy a kereslet

Az áruházlánc hozzáteszi: „Bár sok esetben jelentősen nagyobb mennyiségű termék rendelkezésre állásáról gondoskodunk a megnövekedett kereslet okán van, hogy ez is kevésnek bizonyul.”

Korlátozzák a csemegeuborkát is

A Lidl nem titkolja, hogy ezenfelül az ellátási láncban adódó problémáikk miatt egyes papírtermékekre (pl.: WC-papír, papír zsebkendő), valamint néhány konzervre (pl. őszibarack, csemegeuborka) vezettek be mennyiségi korlátozást annak érdekében, hogy a vásárlókat folyamatosan ki tudják szolgálni.

Életmentés a Lidlben

Legutóbb két hete írtunk a Lidlről, akkor azért, mert a 16. kerületi rendőrkapitányság szabadnapos rendőre, Kuremszki László megmentette egy édesanya életét a pénztárnál. Azon a hétfőn, a szabadnapján a Lidl-ben vásárolt a járőrparancsnok. Éppen a kasszánál állt sorban, amikor egyszer csak a pénztárnál összeesett egy gyermekével vásárló édesanya. A járőr azonnal leguggolt mellé és kérdezgetni kezdte, hogy jól van-e? „Semmi előjele nem volt a bajnak, a hölgy a hat év körüli kislányával beszélgetett – mesélte a Borsnak Kuremszki László.

Görcsös roham

„Egyszer csak lecsúszott a padlóra, azonnal odaléptem, hogy segítsek. Látszott, hogy nem igazán van magánál, nem is reagált a kérdéseimre, görcsös rohama volt. Próbáltam az arcát paskolgatni, hogy térjen magához. Ez hatásos volt, fújt egy nagy levegőt, látszott, hogy visszatért közénk.” – mesélte a rendőr.

Elvesztette az eszméletét

Közben odament egy szabadnapos tűzoltó is és megkérdezte miben segíthet. „Felültettük a hölgyet, majd a dolgozóktól kértünk segítséget. Felmutattam a szolgálati igazolványomat, hadd vigyük be egy irodába. Leültettük egy székre, kapott egy pohár vizet, úgy látszott jobban van. A mentőt közben már riasztották, mindenki kezdett megnyugodni, de újra elvesztette az eszméletét.

Elvitték a kislányt

Kuremszki László a nő telefonján felhívta az asszony férjét, aki azonnal taxiba ült, de akkor már be is lilult az anyuka szája, vagyis leállt a keringése. „Megkértem a körülöttem állókat, hogy vigyék el a kislányát, ne kelljen ezt végignéznie folytatta” – folytatta a járőrparancsnok. A történet folytatását ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció