Személygépkocsi és motoros ütközött össze Zirc-Kardosrétnél szombaton dél körül. A közelben lakók azt mondták teljesen lezárták az 82-es főutat a mentés, a kárelhárítás, a helyszínelés idejére. Több mentő- és rendőrautót láttak a helyszínre sietni, és a Zirci Önkormányzati Tűzoltókat is riasztották. 

Áttért a szembe sávba

Az autóban négyen utaztak. Egy fiatal, 18 év körüli nő vezette, aki eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy motorossal. A motoron utazó 55 év körüli férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére a helyszínen életét vesztette. Az Országos Mentőszolgálat közleménye szerint a balesetben további két súlyos és két könnyű sérültet kórházba szállítottak.

Teljes útzár

A balesetben egy harmadik jármű is érintett volt. Bartók Judit rendőrségi szóvivő elmondta, a helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt érvényben, a forgalmat elterelték. A baleset pontos körülményeit vizsgálják a rendőrök. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel a baleset után

Forrás: Zirci Önkormányzati Tűzoltóság

Tragédia a Mecsekben

Ahogy arról korábban beszámoltunk, tragikus baleset történt április 27-én Komló közelében. A Tolna. megyei fiatal pár reggel Pécsre indult, egy motorostalálkozóra. Útközben azonban frontálisan ütköztek egy személyautóval. A fiatalok a helyszínen szörnyethaltak.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Motorostalálkozóra mentek

Mindkét fiatal a motorok szerelmesei voltak. Gyerekkoruk óta vonzotta őket a sebesség. A végzetes szombaton is motorra pattantak, hogy részt vegyenek egy motoros felvonuláson Pécsett. Éppen a Mecsekben motoroztak, amikor Magyaregregy és Zobákpuszta között megtörtént a tragédia. 

Ezzel a motorral közlekedtek a fiatalok

Forrás: RTL

Felborult az autó

A járművet vezető Szabolcs egy autót akart megelőzni, ám végül nem tudott visszatérni a saját sávjába és frontálisan nekicsapódott a szemből érkező kék Daihatsu terepjárónak. Az ütközés ereje akkora volt, hogy a terepjáró bal első hajtóműve kiszakadt, sőt az autó a tetejére is borult. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kettészakadt a jármű

Végül a tűzoltók borították vissza a kerekeire az út másik oldalán. A motor első kereke is kiszakadt, alkatrészei pedig a Daihatsu mögött érkező Audinak vágódtak  A motort vezető Szabolcs és barátnője lerepültek a motorról és pont az Audi mögött haladó Peugeot elé zuhantak, amely elütötte őket. A helyszínre perceken belül megérkezett egy mentőhelikopter és a komlói hivatásos tűzoltók is kivonultak, de a két fiatal életét már nem tudták megmenteni.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Zirci Önkormányzati Tűzoltóság