Mintegy 850 kilométernyi kerékpárút-szakasz kivitelezését és előkészítését támogatják – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

Körbe-körbe

Schanda Tamás azt írja közösségi oldalán, hogy teljes hosszában megújulhat a Balatoni Bringakör, kiépül a biciklis összeköttetés a főváros és a magyar tenger között, valamint az Eurovelo 6 Duna-menti kerékpárút is számos szakaszon korszerűbbé válik.

Röpködnek a milliárdok

A Budapest-Balaton kerékpáros kapcsolat létesítését csaknem 13,5 milliárd forinttal, a mintegy 200 kilométernyi Balatoni Bringakör átfogó fejlesztését pedig több mint 4,9 milliárd forinttal támogatják – közölte. A legfrissebb balatoni hírek ide kattintva.

Egy kis önfényezés

 „Számunkra a természet és a klíma védelme valódi küldetés, ezért is tartjuk fontos feladatunknak új kerékpárutak kiépítését és a meglévők korszerűsítését” – fogalmazott Facebook oldalán az államtitkár.

Mit építettek Alsóörsön?

A múlt héten Alsóörsön jártunk, ahol meghökkentő bicikliútra bukkantunk. A Felsőörs felől érkező kerékpárút egyszer csak véget ér, majd a 71-es út közelében újraindul. A közte levő 1 kilométeren, amely közben kis utcák is vannak, nem igazán jelzik, hogy merre tekerjen a helyismerettel nem rendelkező kerékpáros. Így viszont az értelmét sem nagyon látjuk.

Íme az egyszer csak véget érő bicikliút

És itt a folytatás 1 km-re arrébb

A Veszprémből a Balatonig kis hibával

Összesen 750 millió forint uniós támogatásból épül kerékpárút Felsőörsön és Alsóörsön át, egészen a Balatonig – számoltak be tavaly a szakportálok. Veszprém megyében 86 kilométeren, 24 településen építenek, illetve újítanak fel bicikliutakat, és ez a 9 km a leghosszabb ez a szakasz.

Ezen a videón pont nem látszik a kritikus szakasz

Még tovább a Budapest-Balaton úton

Budapesttől Etyekig a biatorbágyi belterületet leszámítva idén megépül a magyar tengerhez vezető kerékpárút első szakasza, melyet a következő szezonban várhatóan már használhatnak a közlekedők – hangsúlyozták. Folyamatban van továbbá a fővárosi részek előkészítése is a Kamaraerdőtől a Dunáig – közölte a szakminisztérium.