A civilnek látszó autókat is bevetett a hétvégén a rendőrség az M7-esen. Vasárnap is számíthatsz rájuk. Főleg a leállósávokat ellenőrzik.

Civil autókból vadásznak

Pénteken kezdődött és vasárnap estig tart a az ellenőrzéssorozat. Az M1–M7 autópálya közös szakaszán, továbbá az M7 autópálya Pest, Fejér, Veszprém, illetve Somogy megyei szakaszain számíthatnak az autósok a koncentrált ellenőrzésre, az alábbi menetrend szerint. További balatoni hírekért kattints ide!

A Balatonról haza is figyelj

július 4-én (vasárnap) a délutáni órákban, az M7 autópálya Budapest felé vezető oldalán a Siófok-Centrum csomóponttól (105. km szelvény) a Székesfehérvár-Centrum csomópontig (64. km szelvény) szintén 3 db nem rendészeti jellegű szolgálati gépjárművel zajlik majd az ellenőrzés.

Videó is készül

Az ellenőrzések során a közlekedésbiztonságot maximálisan szem előtt tartva a rajtakapott szabálytalankodókat kivezetik az autópályáról, így biztonságosan félreállva hajtható végre az intézkedés. A felvételekből válogatást készítenek, amelyet megosztanak majd a nyilvánossággal, ez lesz a Pofátlan(TAN)ítás második évad első epizódja.

Új traffipaxokat szerez be a rendőrség

40 új, mozgás közbeni mérésre is hitelesített traffipax szállítására írtak ki közbeszerzési pályázatot. Az érdeklődő cégek augusztus 2-ig jelezhetik részvételi szándékukat a rendőrség közbeszerzésén. Az eladónak azt is vállalnia kell, hogy az eszköz használatáról, azok átadását követő tíz napon belül, 45 személynek elméleti és gyakorlati oktatást tart, budapesti helyszínen – derül ki a részvételi felhívásból. A nyertessel 9 hónapos szerződést kötnek – írja a napi.hu.

2019-ben indult az első ilyen akció

2019 év végén indította el a rendőrség az akciót, amely keretén belül kamerával felszerelt, civil rendőrautókkal kezdtek el vadászni a szabálytalan autósokra. Ezeket a videókat rendszeresen közzéteszik.

2020 best of-ja

Legutóbbi balesetek az M7-esen

További figyelmeztetés

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a mostani hétvégén kívül is lehet rendőri jelenlétre számítani az M7-es autópályán a nyár folyamán. A rendőrök egyéként az írták Facebook-oldalukon, hogy azért jelentik be előre az ilyen akciókat, mert nem a bírságolás, hanem a megelőzés a fontosabb számukra.

A vasárnap reggel sem indult jól

Az M7-es autópályán, a Letenye felé vezető oldalon, Balatonszárszó térségében egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. A 128-as km-nél lezárták a külső sávot – írja a katasztrófavédelem.

Címlapfotónk a kreszvaltozas.hu felvétele