Vádat emeltek azzal a 31 éves Kaposvár környéki férfival szemben, aki intim fotók közzétételével állt bosszút amiatt, hogy a volt barátnője nem volt hajlandó újra járni vele.

2017-ben még együtt voltak

A vádlott és a sértett között 2017. évben szerelmi kapcsolat alakult ki, melynek során a férfi a nő Balaton környéki házába költözött, azonban a sértett alig hat hónap után szakított a férfival. A kapcsolatuk alatt a vádlott a sértett beleegyezésével több intim fotót és videót is készített róla, illetve együttléteikről, ezért a nő a szakításuk után megkérte a férfit, hogy azokat törölje, amire a vádlott kifejezett ígérete ellenére sem tett meg. További pikáns balatoni cikkek ide kattintva.

Folyton nyaggatta a nőt

Hiába telt el hosszabb idő a szakításuk után, a férfi nem tudott abba belenyugodni, ezért többször felkereste a nőt, hogy kezdjék újra a kapcsolatukat, azonban a nő ezt minden esetben elutasította.

Nyilvánosságra hozta közös képeiket

A vádlott végül 2020 májusában az elutasítás miatti sértettségből a mobiltelefonján tárolt intim tartalmakat feltöltötte egy nyilvános weboldalra, és ahhoz mellékelte a sértett közösségi oldal profiljának linkjét is, ami csak fokozta a sértett által elszenvedett érdeksérelmet, aki ezáltal egyértelműen felismerhetővé és azonosíthatóvá vált.

Beismerés lett a vége

A gyanú rövid időn belül a férfira terelődött, aki úgy próbálta meg ártatlanságát bizonyítani, hogy megkereste az oldal üzemeltetőjét a tartalmak eltávolítása érdekében, később azonban a fonyódi rendőröknek beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Pénzbírsággal megúszhatja

Az ügyészség a Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Amikor egy nő kést ragad

Életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolta meg a Veszprém Megyei Főügyészség azt az 53 éves pápai nőt, aki egy vita során ittas állapotban mellkason szúrta a szeretőjét. Az italozó életmódot folytató elkövető és a férfi szexuális kapcsolatban álltak, és a férfi szerette őt, de ezt nem tudta viszonozni a párkapcsolatban élő nő – számoltunk be még tavasszal.

Az ital ritkán jó tanácsadó

A világ egyik leggazdagabb embere is bajba keveredett

Az Amazon alapítója, Jeff Bezos zsarolással vádolja a National Enquirer nevű amerikai bulvárlapot, számolt be a BBC. Bezos szerint a lap tulajdonosa, az American Media megzsarolta, hogy intim fotókat oszt meg róla és párjáról, Lauren Sanchezről, ha nem fejezi be a nyomozást a lap után. A National Enquirer órákkal azután, hogy a milliárdos bejelentette, hogy elválik a feleségétől, privát üzeneteket tett közzé, köztük olyanokat is, amik arra utalnak, hogy Bezosnak viszonya volt.

A vezér előre menekült

Az amerikai üzletember úgy döntött, hogy ha kell, inkább maga osztja meg a kényes anyagokat. Bezos azt mondja, az egész támadás azzal lehet összefüggésben, hogy korábban megvásárolta a liberális Washington Postot, ami nem tetszik Donald Trumpnak és a hozzá közeli médiának.  „Nem fogok részt venni a zsarolásban, a politikai játszmákban, a korrupcióban. Inkább kiállok, nyilvánosságra hozom a dolgot, és meglátjuk mi sül ki belőle” –  mondta az Amazon-alapító még 2019-ben.