Lesodródva a vasúti töltésről vonatnak ütközött egy személyautó Révfülöpön, a 71-es főút Badacsonyi úti szakaszán, a Bánki Donát utca közelében.

Árokba borult autó

A 71-es főút érintett szakaszán félpályán halad a forgalom. Az ütközést követően az autó tetejével az árokba borult. A badacsonytomaji hivatásos ás a kővágóörsi önkéntes tűzoltók érkeztek a balesethez. A tűzoltók a helyszínelést követően kerekeire állítják az autót.

Fennakadás a vonatközlekedésben is

A Balatonfüredről Tapolcára 13:55-kor elindult 19744-es számú vonat Révfülöp és Badacsonytomaj között összeütközött egy személygépkocsival. A vonaton senki nem sérült meg – írja a Mávinform.

A fénysorompó működött

A fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott a közút felé. A helyszínelés ideje alatt a két állomás között szünetel a vonatforgalom.

Egyelőre buszok járnak

A MÁV-START buszokat rendelt az utasok elszállításához. Az észak-balatoni vonalon utazók jelentősen megnövekedett eljutási idővel számoljanak. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Szereti a jó híreket?

Felújítják és villamosítják a vasútvonalat Szegedtől a röszkei határig. A csongrád-csanádi megyeszékhely és Szabadka között teljes hosszban megújuló vasúti összeköttetés magyarországi szakaszának munkálataira biztosított forrást a kormány. A közel 41 milliárd forinttal támogatott beruházás további haszna, hogy megfelelő minőségű kerülőutat kínál majd a Budapest-Belgrád korszerűsítés miatt szükséges vágányzár idejére – közölte a szakminisztérum.

Újraindult a közlekedés

5 óra előtt néhány perccel a Mávinform azt írta: Révfülöp és Badacsonytomaj között befejezték a baleseti helyszínelést, újraindult a vonatforgalom. Az észak-balatoni vonalon fokozatosan, az esti órákra állhat helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

Egy embert gázolt el a vonat

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity egy balatonberényi átjárónál, a helyszínelés ideje alatt Balatonmáriafürdő és  Balatonszentgyörgy között nem közlekednek a vonatok – tudatta a Mávinform szombat este. A dél-balatoni vonalon utazók szombat este jelentős késéssel számolhatnak.

Címlapfotónk olvasónk, Németh Attila felvétele