Az idei STRAND Fesztivál egyik legfontosabb helyszínét, a balatonvilágosi strandot Hosszú Katinkáról nevezik el.

Tisztelgés Hosszú Katinka előtt

„A sok-sok koncert és szabadidős program mellett mindig nagy hangsúlyt fektetünk a STRAND Fesztivál üzeneteire is.  A mostani döntésünk tisztelgés Hosszú Katinka és az ő pályafutása előtt, hiszen úgy gondoljuk, mindnyájan köszönettel tartozunk neki az elmúlt évek sportsikereiért,s szeretnénk, ha most is érezné a közönség szeretetét” – nyilatkozta Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítója a Blikknek.

Megismerhetik a pályafutását

A fesztiválon Hosszú Katinka pályafutásának legfontosabb állomásait és sikereit is bemutatják majd. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Kínos is meg nem is

„Hosszú Katinka méltatlan helyzetbe hozta saját magát, de méltatlan helyzetbe hozták őt az úszósport vezetői is.” – mondta Vitray Tamás a Spirit Fm rádióban. Vitray szerint nem létezik, hogy ne látták volna a szövetségnél, hogy Hosszú bajban van. Erről a BudaPestkörnyeke.hu-n írtunk legutóbb.

Katinka bajban van

A riporter szerint ha látták, hogy bajban van Katinka nem kellett volna hagyni, hogy a nyakába vegye ezeket a terheket. A tévés azokat is kritizálta, akik szerint Hosszú a mostani teljesítményével lerombolta a korábbi eredményeit.

Hosszú Katinka visszalépett

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka miután magához képest gyengén szerepelt korábbi versenyszámaiban visszalépett a 200 méter pillangótól az olimpián.

Szétszedik a kommentelők

Hosszú Katinkát a döntése miatt egyébként szétszedik a kommentelők, ugyanis ezzel most – csakúgy mint Rióban – megint Jakabos Zsuzsával szúrt ki. Gratulálok, megint sikerült kiszúrni Jakabossal és esetleg pontokat elvenni az országtól. Igazi jellemtelen, egoista viselkedés! – írta egy hozzászóló, míg egy másik így fogalmazott: Fair play díjat sosem kapsz. Más kérdés, hogy Jakabos szakmailag nem volt felkészülve a versenyre – erről edzője beszélt Katinka döntése után.

Hosszú az utolsó számában is betlizett

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 20. lett 200 méter háton így nem jutott még a középdöntőbe sem. A magyar úszónő 5 évvel ezelőtt ebben a számban ezüstérmet szerzett az olimpián.

Katinka nem akarja abbahagyni

„Sajnálom, hogy pont egy olimpián esett meg, amikor így úszom” – mondta a fő versenyszáma, a 400 vegyes után. Arra nem tudott magyarázatot adni, hogy a májusi, budapesti Eb-n legerősebb számában, 400 méter vegyesen miért tudott két másodperccel jobb időt elérni, mint most az ötkarikás játékokon. „Így biztosan nem tudom abbahagyni” – zárta szavait a 32 éves kilencszeres világ- és 15-szörös Európa-bajnok.

Ha 2020-ban lett volna az olimpia

A magyar úszósport egyik legkiemelkedőbb alakja kifejtette, hogy ha nincs a pandémia okozta leállás, akkor biztosan nem így úszik. „Így biztosan nem tudom abbahagyni” – zárta szavait a 32 éves kilencszeres világ- és 15-szörös Európa-bajnok.