Siófokon életbe lépett a közterületi behajtási rendelet, amely értelmében este nyolc és reggel hat óra között engedély nélkül egy autó sem hajthat be a Petőfi sétány területére a nyaralók védelmében. Aki nem tartja be a szabályt, akár súlyos, 30 ezer forintos bírságra is számíthat.

Lezárják a Petőfi sétányt

Siófokon már érvényes a közterületi behajtási rendelet, amely szabályozza a közlekedést a Petőfi sétányon. A rendelkezés célja az üdülővendégek védelme és a balesetek elkerülése – írja az Infostart.

Módosítják a közlekedést

Lesz két szabad sáv

A rendelet szerint Siófokon a sétány területére csak engedély birtokában lehet behajtani. A helyen üzemelő vállalkozások miatt két szabad sávot is kijelölt az önkormányzat, amikor az autósok befordulhatnak a sétány felé. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Figyelni kell az órát

Az önkormányzat engedményének köszönhetően a sétányra bárki behajthat reggel 6 és 9 óra között, valamint 13 és 16 óra között. Ugyanakkor a két idősávon kívüli időszakban engedély nélkül tilos autóval közlekedni a sétányon.

Este a gyalogosoké a sétány

A rendelet értelmében, mivel az élet este indul be igazán, este 8 és reggel 6 óra között senki nem közlekedhet a sétányon az járművével.

Bírság jár a szabályszegésért

A behajtási tilalom idején nemcsak a gyalogosok biztonságára kell figyelni, hanem a büntetésekre is, ugyanis ha valaki megszegi a szabályt, súlyos bírságra számíthat. A rendőrség, illetve a közterület-felügyelő szabályszegés esetén helyszíni bírságot szabhat ki vagy közigazgatási eljárást kezdeményez a sofőrrel szemben. Szabályszegés esetén a bírság 30 ezer forint.

Programokkal készültek

Siófokon a nyár közeledtével nagy volt a készülődés, hogy a szezonkezdésre minden rendelkezésre álljon a vendégek számára. „A vírus szinte teljesen átírta az életünket, de bízunk benne, hogy feledtetve a nyomasztó bezártságot, a nyár már a szabadságról fog szólni” – mondta korábban Barna György, a Plázs főszervezője.

Koncertekkel várják a látogatókat

A Plázs főszervezője azt is elárulta, hogy a programok közt lesznek nappali beach partyk, foci EB szurkolói zóna és mindenféle koncert is. A Plázs Arénában fellép majd például Metzker Viktória, de szintén siófoki koncerttel készül Majka & Curtis, Horváth Tamás, a Follow The Flow és az Edda együttese is.

Pünkösdkor nyitnak

Mint korábban megírtuk, a siófoki Plázs pünkösdre tervezi a nyitást. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Siófok – Forrás: BudaPestkörnyéke