Balatonszemesen négy napon át tart a kihagyhatatlan Bujtor István Filmfesztivál. Siófokon a Bor és kenyér ünnep, Balatonbogláron a 45. Szüreti Fesztivál, Kenesén a Szent István Napok, Vonyarcvashegyen Bor- és csemegeszőlő Fesztivál, Alsóörsön Nyárbúcsúztató kínál fergeteges programokat. A Nivegy-völgybe e-bike túrát, Lellén mezítlábas futóversenyt rendeznek. Balatonfüreden Nemzetközi Vasútmodellkiállítás, Siófokon Legókiállítás, Kenesén rovar- és madárpók kiállítás várja az aprónépet. Lesz Szentantalfán élőzenés borvacsora, A Kult-magtárban operettgála.

Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen

A Bujtor István Filmfesztivál négy napon átvárja a filmek szerelmeseit és a kikapcsolódni vágyókat Balatonszemesen, Bujtor István családjának egykori lakóhelyén.  A sokszínű fesztivál a filmes program mellett színházzal, koncertekkel, utcabállal, kaszkadőr show-val, családi programokkal várja a szórakozni vágyókat. A fesztivál célja, hogy emléket állítson a Balázs Béla-díjas rendező, színész, producer szellemi örökségének, beleértve az életműben meghatározó humor és rejtély mai filmes jelenlétét, s közben elkalauzolja az érdeklődőket a múltba, igazi hangulatos retro programokkal.

NÉGY KIHAGYHATATLAN NYÁRI NAP BALATONSZEMESEN

Jelenleg ez a régió legnagyobb filmes seregszemléje, ahol a vörös szőnyeges felvonulás, a veteránautós felvonulás és az Ötvös Csöpi ételkóstolók mellett valódi kuriózumot jelent a filmes alkotókkal való találkozás: a nyilvános, bárki által látogatható filmvetítéseket pódiumbeszélgetések és szakmai workshopok teszik még színesebbé.

Lesz veteránautó-felvonulás is

BUJTOR ISTVÁN ÁRNYÉKÁBAN

Mindamellett Bujtor István emlékét erősíti a róla szóló, minden évben változó tematikával jelentkező életmű kiállítás, középpontban a Pogány Madonna és a Hamis a baba eredeti szobraival, s persze az utánozhatatlan Bujtor-filmek vetítései a Bujtor-család társaságában.

A halhatatlan Ötvös Csöpire emlékezve

Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon

Pénteken kezdődik a nyár utolsó fesztiválja, a Bor és Kenyér Ünnepe. Számos szuper program vár mindenkit: koncertek, előadások, gyerekprogramok, Város Bora 2023 díj átadása🏆, kenyérszentelés és még sok más. Péntek este a színpadon a Honeybest.

Négy napon át: Csopak Napok

Szüreti Fesztivál Balatonbogláron

Edda, Fenyő Miklós, Bagossy Brothers és sokan mások a parádés programkínálatból, ami a 45. Balatonboglári Szüreti Fesztivál résztvevőit várja 4 napon át a Platán strandon.

Jön az Oxygen Music Nagyszínpad a 45 BB Fesztiválra, Boglárra

Szent István Napok Kenesén

A Nyiss a Balatonra programsorozat keretében 20 órakor „Oly távol vagy tőlem” címmel Torma Emese és Varga Lajos ünnepi koncertje, zenés fény- és vízjátékkal.

Nyárbúcsúztatós és vendégmarasztaló Alsóörsön

Ma éjjel táncolnék Alsóörsön

A musical irodalom legismertebb dalait felvonultató zenés est szabadtéren, Balatoni panorámával: augusztus 19-én 20.30-kor a Kerényi Imre Kult-Magtár szabadtéri színpadán a “MA ÉJJEL TÁNCOLNÉK…” MUSICAL GÁLA szórakoztatja nézőit a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek előadásában!

Fenyvesi Nyár

Bor- és csemegeszőlő Fesztivál Vonyarcvashegyen

Nivegy-völgyi dimbes-dombos eMTB bringatúra! 

Pattanjatok velünk a legmodernebb e-bike-jaink nyergébe: férfi, nő, gyerek – az egész család velünk jöhet! Fedezzük fel együtt a Nivegy-völgyet, a környező dombokat és szőlőültetvényeket, a Balaton panorámákat és ősi templomok maradványait – invitálnak egy remek túrára a szervezők a Dobosi Birtokközpont.

Élőzenés borvacsora Szentantalfán

Csodás panorámával, finom borokkal, kitűnő ételekkel és Sebestyén Ivett meghitt piano estjével várják a finom zene kedvelőit augusztus 20-én a Dobosi Birtokközpontban, Szentantalfán.

Sebestyén Ivett piano estje – Ízek és hangok

Beach Run Balatonlellén

Éld át Te is a Beach Run különleges élményét! Tedd próbára magad az első és egyetlen valódi Beach Run-on, ahol valamennyi táv útvonala a térdig érő Balatonban, valamint a tó homokos partján kerül kialakításra, és szerezd meg gyönyörű egyedi érmünket! Vár a Napfény strand Balatonlellén – hívnak egy jó futásra a szervezők.

Mezítlábas futás az iszapban

Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás Balatonfüreden

A kiállításon látható lesz egy közel 200 méter pályahosszú, H0-s modul terepasztal bécsi, nagyváradi, debreceni, veszprémi klubok, valamint Kőnig Norbert és Igmándy Tamás elemeiből összeállítva.
A vitrinekben a zágrábi és komárnói klubok gyűjteménye lesz látható. Egyedi készítésű vasútmodellek. Vasúti járművek képeslapokon, válogatás Fazekas Miklós gyűjteményéből.

Siófoki Kockashow Lego kiállítás és játszóház

A gyermekkort végig kísérő LEGO nem csupán egy játék! A siófoki lego kiállításon profi hazai építők lenyűgöző kreációkat, valósághű épületeket, működő járműveket és megannyi érdekes látnivalót alkotnak a sokféle építőelemből. A második alkalommal megrendezett Siófoki KockaShow kicsiknek, nagyoknak és természetesen családoknak is szól. A programok izgalmas, tartalmas élményt nyújtanak, hiszen a kiállítás mellett LEGO játszóház is helyet kapott Siófokon, a Gábor Dénes Főiskola campusa dísztermében.

Legózhat az egész család

Madárpók és rovarkiállítás Balatonkenesén

Sok újdonsággal bővült a Madárpók és Rovarkiállítás anyaga: az ügyeletes kedvencekkel a Metallica azaz más néven a Páva Tarantula , hihetetlen kék színeivel egyedi a Tarantula fajok között. Sok-sok színes és óriás tarantulával várják a látogatókat Balatonkenesén a Széchenyi parkban.

Több száz élő és preparált ízeltlábú vár

Tarkabarka Vándorszínház Vászolyban

Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/bujtoristvanfilmfesztival