100 km/h-t meghaladó szél, helyenként jégeső, illetve felhőszakadás várható a Balatonon az péntek esti óráktól. A nagy szélben a víz porlani kezd, ami óriási veszélyt jelent, mert még azok is megfulladhatnak, akik a víz felett vannak. Az aktuális viharjelzést mindig megtalálod a BalatonKörnyéke.hu hírportál címlapján.

Heves viharok

A pénteken este érkező hidegfront hatására nyugat felől a Dunántúlon, majd a középső tájakon is egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, és a délutáni, esti órákban több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok is.A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Jégeső és nagy szél

100 km/h-t meghaladó szél, helyenként jégeső, illetve felhőszakadás várható a Balatonon az esti óráktól – mondta Horváth Ákos, a Siófoki Obszervatórium vezetője a HírBalatonnak.

Porzani fog a Balaton

A tóra lecsapó viharos szél hatására a víz “porzani” kezd, ami komoly veszélyt jelenthet a vízben tartózkodókra nézve – figyelmeztetett a meteorológus.

Másodfokú viharjelzés

A forró afrikai eredetű légtömegek hatására pénteken még 36-37 fokig emelkedik a léghőmérséklet, azonban az esti viharral várhatóan véget ér az idei év negyedik hőhulláma. „A Balatonon érdemes fokozottan figyelni a viharjelző rendszert, pénteken a késő délután kiadásra kerülő másodfokú jelzés erős viharra fog figyelmeztetni” – hívta fel a figyelmet a meteorológus.

Sok eső lesz szombaton

Szombaton gyakran erősen felhős lesz az idő, és több tájegységünkön kell számítani záporokra, zivatarokra, valamint hevesebb viharok is kialakulhatnak, melyeket felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetnek. Sokfelé élénk, helyenként erős lehet az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 36 fok között alakul, északkeleten lesz a legmelegebb.

Vasárnap is sok zápor lesz

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap is sok felhő lesz az égen, és sokfelé kell számítani esőre, záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadásra is.

Élénk szél

Az északias szél az ország nagy részén élénk, erős, a Dunántúlon többfelé viharos lehet. Napközben 20-31 fokra van kilátás, északkeleten lehet a legmelegebb, a Dunántúlon a leghűvösebb.

Csökken a hőmérséklet

Hétfőn és kedden is még többfelé kialakulhat időnként eső, zápor, zivatar. Hétfőn sokfelé élénk, erős, néhol viharos lehet az északias szél, kedden már csak nyugaton, északnyugaton lehetnek erős széllökések. Hétfőn 20 és 32, kedden 23 és 30 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, a csapadékosabb tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Fotó: MTI/Varga György